![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-05-2010
Model: FOCUS
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2OO7
|
Witam,
Planuję porządnie podejść do tematu zabezpieczenia antykorozyjnego i przymocowaniu plastiku ochronnego na zagięciu blachy błotnika przednich kółGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie mam chlapaczy i ich nie chcę, stąd też muszę zapłacić {dodatkową} cenę za wybryk inżynierów/projektantów Forda. 2 lata temu odkleił się plastik chroniący tę część blachy za przednim kołem. Po odkręceniu załamałem się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... rudzia, aż miło. Bez zbędnego zastanawiania i mając trochę wolnego czasu postanowiłem zadebiutować w lakiernictwie domowym: papier ścierny-papier wodny-"dezynfekcja"-podkład Pesto-grunt Pesto-klej Terostat 9220-sklejone do kupy i ... 2 lata złudnego spokoju... po zimie odkleiła się jedna osłonka nachodząca na rant blachy i moim oczom ukazała się mała, choć zaawansowana, pomarańczowa aura. Nawet nie chcę myśleć co się dzieje tam dalej.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Proszę o Wasze rady, informacje, propozycje, itp. w tej kwestii. Kto się z tym zmierzył i jakie ma efektyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jaki klej polecacie do połączenia osłony plastikowej rantu z blachą - czy Terostat jest godny polecenia i nie będzie wchodził w rekację z powłoką lakierniczą. Myślę też o skorzystania z lakiernika...ale wiem, że będą mocno kręcić nosem...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Zizzy ; 18-04-2013 o 10:31 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
No Fokusiarze, nikt z Was tego nie robił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety, wątpię...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 PB
Rocznik: 2005
|
Tez mnie ten temat interesuje, nie mam tej ochrony i co rusz cos wylazi w tym miejscu, podejrzewam, ze zaczelo sie od jakis odpryskow. Chcialbym sie tym zajac i kupic owa ochrone, tak wiec, czy ktos sie orientuje jak ta czesc sie nazywa? Gdzie moge ja dostac? Mocowane to jest na kleju ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
|
Chcecie się całkiem załamać, to ściągnijcie sobie nadkola o zobaczcie błotniki od środka...
To jest największa porażka forda w fokach MKII. To oraz zbyt ciasne spasowanie zderzaka tylniego z błotnikiem tylnim - też tam rdzewieje namiętnie. Mnie lakiernik za robotę z przednim problemem powidział 300zł - opcja max, gdyby trzeba było jakąś łatkę wstawić. Według mnie to najlepsza opcja. Samemu nie wiem czy zrobisz to oratj. - musisz rdzę wyczyścić do białego - wstawić łatkę jak gdzieś przegniło - wszystko podkładem pomalować - potem dobrą konserwacją zabezpieczyć ... a i tak wyjdzie znowu...FORD!
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus Titanium
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2008
|
Kurcze chyba mam słaba wyobraźnię, o jaki plastik, które miejsce chodzi?
Może ktoś zapoda zdjęcie? Dzięki. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ten czarny, ktory ciagnie sie wzdluz progu Ostatnio edytowane przez Anperis ; 26-04-2013 o 17:55 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-08-2008
Model: Focus MK2 / FOCUS MK4 Titanium
Silnik: 1.6 100KM Pb95 / EcoBoost 1.0 125KM
Rocznik: 2005 / 2019
|
Nie każdy go ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
No wlasnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a ja bym chcial to zakupic. Pewnie tylko ASO
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: Focus MK3 FL ST-Line
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2017
|
Panowie bez jaj! Mam wypiaskowany próg ale właśnie powyżej tego plastiku.
(Sam plastik też jest szary od kamyczków). Jeśli nie było prostowania - grzania progu pod plastikiem to nie powinno być rudej. Dopiero jak nabyłem auto zakupiłem chlapacze na przód - co dość skutecznie chroni progi, aczkolwiek jak wspomniałem są lekko szare i pośrutowane, przez wcześniejszy udział we flocie. To żadna wada - większość aut bez chlapaczy a nawet z nimi dzisiaj piaskuje progi dość skutecznie, jeśli się zapuści pierwsze oznaki, zaczyna być kłopot. |
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
|
Cytat:
Ciekawe czy już będzie tam robione, to za ile trzeba będzie do tematu wrócić...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Cytat:
Panowie, co proponujecie do połączenia plastikowego zabezpieczenia - Terostat będzie OK? A tylne ranty potraktować łatą, specjalną naklejką, czy po prostu podkładem? Pytam bo zderzak przecież jak ocierał tak będzie dalej ocierał, i znów do tematu będzie trzeba wracać...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Zizzy ; 27-04-2013 o 11:08 |
||
|
|
|