Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-11-2012, 14:52   #31
Grzybo
ford::beginner

Model: focus mkI FL, wcześniej focusik 2001 > mondełko mkII a jeszcze wcześniej esi 93r - same Dizelki
Silnik: 1.8 TDDi 90PS
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Gdzie czujnik temperatury w TDDI

No i po.
Wczoraj wymieniłem czujnik na odpiętych klemach,
Przeczytałem też, że jak się odpina/wymienia jakieś podzespoły należy przejechać jakieś 8 km. żeby komputer na podstawie nowych odczytów dobrał sterowanie. A więc mała przejażdżka i odstawiłem autko pełen nadzieji na noc.

Niestety rano pali tak jak przed wymianą, a na zimnym silniku dalej pokazuje 63*.

Jedyne co, to mi się wczoraj wogóle wentylator nie włączył, temperaturę stabilnie rozgrzanego silnika pokazywało 285*.

A więc to nie przyczyna. Teraz skupię się na przewodach paliwowych, bo jest parę słabych punktów. Niby pęchgerzy nie ma, ale może paliwo cofa się od samej pompy..? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mam zaworek zwrotny przed filtrem i założyłem przezroczysty przewód, czasem jakaś bańka się pokaże. Szczególnie jak z obrotów schodzi.

Ostatnio edytowane przez Grzybo ; 21-11-2012 o 14:59
Grzybo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-11-2012, 22:11   #32
kkris64
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.8 TDTi
Rocznik: 2001

W moim focusie w trybie serwisowym temperatura {ta druga} nie spada poniżej 27 stopni. Nigdzie nie ma w internecie który czujnik podaje tę temperaturę.
kkris64 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-04-2013, 22:17   #33
jcl9996
ford::beginner

Imię: Janusz
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004

Witam koledzy przepraszam że zawracam głowę ale mam problem i nie mogę sobie poradzić.Posiadam Focusa 1.8 tdci i nie załańcza mi sie wentylator,na krótko działa ale sam nie chce.
Moje pytanko który czujnik za to odpowiada i gdzie są umiejscowione?\
Prosze o pomoc bo zrobiło sie cieplo i ostatnio w korku wskazówka była blisko czerwonego pola.

Czekam na odp POZDRAWIAM
jcl9996 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-01-2016, 13:51   #34
tomek32
ford::amateur

Imię: tomek
Model: ford fokus mk2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
Wink Gdzie znaleść mogę czujnik wody?

Witam.Mam pytanie drodzy koledzy,odnośnie gdzie mogę znaleść, czujnik wody w fordzie fokus, mk1 z 98r.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tomek32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania