Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-05-2013, 16:36   #1
krauker
ford::beginner

Model: Focus III Titanium
Silnik: 1.0 125KM EB
Rocznik: 2013
Domyślnie Zepsuta klamka, System monitorowania wnetrza - co to ?

Witam!

Wczoraj odebrałem swojego nowego Focusa i nawet nie zdążyłem się nim na forum pochwalić gdy dziś klamka od pasażera z przodu bez przyczyny przestała działać, drzwi się nie otwierają, od zewnątrz działa.

Ktoś ma jakiś pomysł czy jutro 8:05 serwis?

pytanie 2: ktoś sie orientuje co to jest System monitorowania wnetrza i po co to ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

krauker jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-05-2013, 07:22   #2
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Zepsuta klamka, System monitorowania wnetrza - co to ?

Nie masz wciśniętej blokady drzwi wewnątrz ? Naciśnij kilka razy przycisk blokowania drzwi - może się zawiesiła. Monitorowanie wnętrza wyłączasz jak zostawiasz psa w samochodzie, poza tym zawsze ma być włączony.
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-05-2013, 09:04   #3
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał krauker Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...co to jest System monitorowania wnetrza i po co to ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Są to czujniki ultradźwiękowe alarmu. Takie małe "mikrofoniki" przy lampce oświetleniowej.
Stary 02-05-2013, 19:44   #4
krauker

Podziekował.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Auto jest na serwisie, czeka na mechanizm klamki który ponoć rozpadł się na pół. Chcieli mnie obciązyć kosztami ale jak zrobiłem się ze złości purpurowy to odpuscili Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A musze po gaszeniu silnikia zawse wybrac opcje włacz w tym monitorowaniu czy jak poprostu wyłacze to i tak bedzie monitorował ?
Stary 03-05-2013, 10:28   #5
zombie6

Cytat:
Napisał krauker Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podziekował.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A musze po gaszeniu silnikia zawse wybrac opcje włacz w tym monitorowaniu czy jak poprostu wyłacze to i tak bedzie monitorował ?
Domyślnie monitoruje.
Stary 03-05-2013, 18:11   #6
FordFocusMKIII

Model: Focus
Silnik: 1,6 125km

Witaj, a czy przypadkiem nie miałeś zaprogramowanego (przytrzymanie jednocześnie dwóch pierwszych przycisków przez 5 sekund) alarmu otwierającego wyłącznie drzwi kierowcy ? Korzystam z tego i ostatnio gdy auto było na serwisie (sypie się wiele elementów wykończenia, a auto ma przejechane 4,700km) to kierownik warsztatu chciał już zamawiać przycisk do otwierania drzwi ponieważ nie działał, pomimo że działał, a alarm był tak zaprogramowany. Kompetencje osób pracujących w Fordzie dają wiele do myślenia.
FordFocusMKIII jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-05-2013, 22:22   #7
krauker

nie pamiętam bym coś programował a chwilkę wcześniej działały. Pewnie była z porcelany i jak ojciec drzwi otwierał to pękło :/

Ja jestem zrozpaczony, obsługa w salonie, teraz obsługa w serwisie, fakt ze próbowano mi wmawiać różne rzeczy i nie wywiązano sie z umowy...
A do tego głośniki które graja plastikami w niektórych czestotliwościach;[
Moja przygoda z fordem rozpoczeła sie fatalnie
Stary 04-05-2013, 08:08   #8
zombie6

Cytat:
nie pamiętam bym coś programował a chwilkę wcześniej działały. Pewnie była z porcelany i jak ojciec drzwi otwierał to pękło :/

Ja jestem zrozpaczony, obsługa w salonie, teraz obsługa w serwisie, fakt ze próbowano mi wmawiać różne rzeczy i nie wywiązano sie z umowy...
Co się konkretnie stało ? Jaki to salon ? Radio jak porządnie ustawisz nie będzie rezonować z plastikami, Sony jest za bardzo zbasowione, stąd grają plastiki czasem. Dobrze, że ojciec nie wyrwał drzwi z zawiasów jak jak w Hondzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 04-05-2013, 09:19   #9
Pitek S.
ford::advanced

Model: Golf mk 7,5
Silnik: 1,4 TSI 150 KM
Rocznik: 2017

Cytat:

nie przejmuj się ja gdy odbierałem mondeo, to po 40km ze stacji paliw zabrała mnie laweta, bo wyciekł płyn chłodniczy (ktoś w serisie nie zakręcił korkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), a gdy odbierałem obecnego focusa to na pierwszej stacji benzynowej, byłem zmuszony wezwać assistance bo auto "umarło", jak się okazało spadły klemy z akumulkatora i znowu serwis przed wydaniem auta zawalił na całej liniGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale ogólnie jestem baaardzo zadowolony i mimo tych wpadek już myślę o nowym fordzie w przyszłym roku(może kuga albo mondeo (ma być na jesieni wreszcie w europie) albo focus po liftingu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Pitek S. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-05-2013, 09:52   #10
krauker

Zombie: Ojciec naprawdę mocno tej klamki nie szarpnął ale co poradzisz, porcelana:/
Salon w Częstochowie, a jaja były gdy odbierałem auto bo jak negocjowałem cenę to zatrzymaliśmy się na 74 500 i ani grosza więcej. Za to miałem dostać 3 rok ubezpieczenia gratis.
Przychodzę po odbiór a super niekompetentna sprzedawczyni i wciska ze mogę go dokupić.... ja oczy w słup, mowie ze nie tak się umawialiśmy a ona ze nic takiego nie pamięta.
A potem mi wmawiała ze za późno powiedziałem ze auto będzie na leasing ( juz przy pierwszej wizycie w salonie o tym rozmawialismy).
Rodziców zabolał fakt ze każde auto które odbieraliśmy było jakimś wydarzeniem, w hondzie byly kwiaty troche gratisów, w oplu ogromneeeee kwiaty szampan itd. a tu... masz auto i spierd... ;]
Odpowiedz

Zasady postowania