![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-12-2009
Model: czarny, grafit,turkus
Silnik: ,Pb,ON
Rocznik: 1993,1990
|
klasyczny koniec TDDI Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. panewka główki korbowodu...od czego??? a od "butowania" dość wysilonego siniczka...
silnik zdechł, trza poszukać nowego, naprawa nieopłacalna... 2tys. zł lżej w portfelu... a pisałem że na 240000-250000km ford umiera, zdycha całkowicie, silnik, zawieszenie, kierowanie, elektryka szyb, zamki... to się śmiali ze mnie, że trupa kupiłem....ale sobie naprawiłem i jeździ...
Diagnostyka komputerowa pojazdów do rocznika 2010r. ..... i te jeżdące i te niejeżdżące...... Ostatnio edytowane przez majsterus_nt ; 13-05-2013 o 23:48 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
ten silnik nie pada od butowania-od butowania pada kazdy silnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. jest tylko jeden problem w tym silniku-i to sie czesto powtarza-miska olejowa ktora przytyka smoka-jak ktos zagniecie i nie dopatrzy to pozniej bardzo czesto przy tego typu usterkach wychodzi ze miska byla zaklepana i moglo byc slabe smarowanie.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tadeusz
Model: FOCUS
Silnik: 1,8 TDI
Rocznik: 2005
|
Pomocy. FOKUS 1.8 TDCI 2005 (2)130.000 przebiegu .Na zimnym silniku cisza, pracuje normalnie. Metaliczne stukanie, cykanie na rozgrzanym silniku. Dżwięk centralnie z góry silnika, obroty 1000-1500 słabo słychać,obroty wyższe trzęsie na kierownicy,spadek mocy odczuwalny. Wstępna ocena na podstawie stuków -wymiana silnika. Proszę o poradę. Co myślicie?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
sprawdz miske olejowa czy jest zagnieciona choc minimalnie.
ale jesli nie to zostaje wtryski jeszcze sprawdzic, i miec nadzieje ze to wtryski. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-12-2009
Model: czarny, grafit,turkus
Silnik: ,Pb,ON
Rocznik: 1993,1990
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - dział silniki ford tddi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mjprzem - druga usterka to pękniety blok i urwany korbowód wychodzący bokiem - to też wytłumaczysz słabym smarowaniem. Raczej nie po prostu wysilona konstrukcja, a nie zagięta miska na smoka... urwaną korbowodem kończą też podobno HDI Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. eco boosty czy jakoś tak....też to im wróże Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bardzo prosta i święta zasada: moc=pojemność , a nie turba, mapy wtrysku i inne copy i duperele..
|
|
|
#16 |
|
|
tak i przedewszystkim tak skoro inne flotowe samochody jezdzily po 400kkm i wiadomo jak jezdza takie samochody.
ja mam w domu 2 x tddi obecnie 250 i 270kkm...i noge mam bardzo ciezka ale problemu z tlokami nie widze. za to mialem w swoim miske zagieta...i jak ja wyprostowalem to silnik zacząl ciszej pracowac a tez mi sie wydawalo ze stukal. wysokimi obrotami zatrzec mozna kazdy silnik- i na to niema rady-na tej podstawie nie mozna oceniac silnika-jeden padnie szybciej inny wolniej, ale kazdy padnie. ale z zagieta miska w tddi jezdza ludzie i nawet pojecia nie maja . jeden gosc tutaj na forum tez tak jezdzil-kapnal sie dopiero jak przy wyzszych obrotach smok zasysal miske ze zatykal caly doplyw oleju i zaswiecala sie kontrolka. a jak dlugo jezdzil? nikt nie wie. I takkich przypadkow bylo bardzo wiele. pozniej niemozna pisac ze silnik jest zle zrobiony jesli jezdzone bylo na zagietaj misce olejowej gdzie 2-3mm wgnieciona miska potrafi przytykac smoka. jak myslisz ile silnik wytrzyma przy slabszym smarowaniu? tego nie mzna oceniac. moim zdaniem sprawdz miske u siebie...byl tez i taki przypadek na forum jak twoj-ze padl ten silnik-ale jak sie okazalo-miska byla lekko zagnieciona. |
|
|
|