![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-01-2012
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
|
Cytat:
Nazwiska konsultanta już nie zapisywałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
|
Od konsultantów już różne bajki słyszałem, stąd informację o podniesieniu limitu do 1000 km traktuje jako ciekawostkę przyrodniczą. Pojawią się jakieś dokumenty potwierdzające tą ofertę i jakieś warunki takiej promocji, to będzie można zobaczyć kiedy i dlaczego można z tej opcji skorzystać.
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
|
Cytat:
Ustala się, z zachowaniem pozostałych niezmienionych niniejszą klauzulą postanowień umowy ubezpieczenia PZU Auto Pomoc (PAP) w wariancie Super, że za opłatą dodatkowej składki, § 30 pkt 2 ogólnych warunków ubezpieczenia PZU ogólne warunki ubezpieczeń komunikacyjnych otrzymuje następujące brzmienie: „2) holowania pojazdu w przypadku jego unieruchomienia wskutek wypadku, awarii pojazdu lub użycia niewłaściwego paliwa, jeżeli naprawa na miejscu, o której mowa w pkt 1, nie jest możliwa przez przedstawiciela PZU SA; holowanie odbywa się jednorazowo do wybranego przez ubezpieczonego miejsca: a) w przypadku wypadku ubezpieczeniowego zaistniałego na terytorium RP - na odległość od miejsca zatrzymania pojazdu do docelowego miejsca holowania, b) w przypadku wypadku ubezpieczeniowego zaistniałego na terytorium innych niż RP państw Europy (z wyłączeniem Mołdawii i Rosji), a także na terytorium Algierii, Maroka, Izraela i Tunezji w związku z wypadkami ubezpieczeniowymi, które zaszły na terytorium tych państw - na odległość do 1.000 km, liczoną od miejsca zatrzymania pojazdu do docelowego miejsca holowania; w przypadku holowania na odległość dalszą niż 1.000 km, koszty holowania powyżej tej odległości ponoszone są przez ubezpieczonego; w razie zajścia wypadku, awarii pojazdu lub użycia niewłaściwego paliwa poza godzinami pracy warsztatu (np. w porze nocnej lub w dni wolne od pracy), PZU SA organizuje i pokrywa także koszty parkowania pojazdu do dnia, w którym możliwe będzie jego dalsze holowanie do warsztatu, przy czym okres ten nie może być dłuższy niż 3 dni; holowanie na parking i z parkingu traktowane jest jako jednorazowe holowanie, którego koszt pokrywa PZU SA; jeżeli wypadek ubezpieczeniowy zaszedł za granicą RP, a docelowe miejsce holowania pojazdu znajduje się w RP, wówczas PZU SA organizuje i pokrywa koszt holowania za granicą RP na odległość do 1.000 km, liczoną od miejsca zatrzymania pojazdu do granicy RP oraz od granicy RP do docelowego miejsca zamieszkania; w przypadku holowania za granicą RP na odległość dalszą niż 1.000 km, koszty holowania powyżej tej odległości ponoszone są przez ubezpieczonego;” |
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
|
Cytat:
Reasumując 1000 km to pic na wodę który wydaje się zbędny w przypadku poruszania się autem po niewykluczonych w OWU państwach europy tj. Niemcy, Francja, Austria, itd. Bo w tych Państwach nadal limit holowania wynosi 150 km. |
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-03-2013
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 199
|
Dzięki dziechu za rozjaśnienie. Pytania nasuwają mi się dwa, tak bardziej żeby się upewnić :
1 - to o czym pisze marcinbb, tylko inny fragment mnie zastanawia - " na odległość do 1.000 km, liczoną od miejsca zatrzymania pojazdu do docelowego miejsca holowania" Czym jest owe docelowe miejsce holowania ? Czy wybiera je ubezpieczony czy ubezpieczyciel, bo jeśli ten drugi, to faktycznie pic. EDIT doczytałem, że "holowanie odbywa się jednorazowo do wybranego przez ubezpieczonego miejsca". Czyli wygląda na to, że wszystko w porządku. Ciekawi mnie jeszcze jaki jest koszt holowania po przekroczeniu bariery 1000 km. No ale to już mniejsza o to. 2 - "wypadkiem ubezpieczeniowym" nazywane jest unieruchomienie wskutek wypadku, awarii pojazdu lub użycia niewłaściwego paliwa, tak ?? BTW - marcinbb, też nie rozumiem skąd taki wniosek ? Ostatnio edytowane przez tommy_777 ; 27-05-2013 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#59 |
|
|
Tłumaczę i objaśniam: oferta wydawała się na tyle interesująca iż postanowiłem zadzwonić do PZU i zapytać osobiście o te informacje.
Wracając do rozmowy: Aby znieść limit kilometrów ( 20 km od domi i 1000 km holowania ) należy wykupić minicasco + Assistance SUPER + zniesienie limitu 20 km + limit holowania 1000 km. Dla Mondzia 2.0 ON Kombi z 2008/09 w wersji Titek koszt takiego ubezpieczenia na rok wynosi 747 PLN Pani informuje że limit do 1000km jak najbardziej jest możliwy w dowolnej sytuacji, jednakże posiadają tylko wewnętrzne regulacje dotyczące tej usługi i nie mogą udostępniać jej poza firmę. Prosząc o jakiekolwiek namacalne potwierdzenie zakupionej usługi do 1000 km, umowy, OWU, czegokolwiek... poinformowano mnie że być może na zakupionej polisie będzie taka informacja WTF? Kupuje coś ale nie wiem co? Tak czy owak PZU zobowiązuje się zaholować uszkodzony samochód do 1000 km powiedzmy z Monachium do Warszawy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jednak nie wiemy w jakich okolicznościach. Jednym słowem jakoś nie przekonuje mnie ta usługa tym bardziej nie chciał bym jej sprawdzać na przełęczy Brenner dzwoniąc po pomoc do PZU prosząc aby zaholowali mnie wprost do powiedzmy Rzymu. Reasumując koszt takiej opcji jest kolosalny 750 PLN w porównaniu do innych Assistance powiedział bym zaporowy. Co dostajemy w zamian niestety abyśmy nie dowiedzieli się w trakcie podróży bo może się okazać że zaholują samochód tylko w przypadku... niech każdy z nas coś sobie dopowie. dziechu - OWU które cytujesz gdzie znalazłeś? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] bo to nie to |
|
|
|
|
|
#60 |
|
|
marcinbb - wujek google - jeden z pierwszych wyników -ludzie już o jakiegoś czasu piszą o tym w necie.
Co do ceny...obecnie mam AC w PZU, wiec dokupienie Assistance na Europę do 1000km to koszt max. ok. 250PLN (gdy znosimy te 20km min.). Generalnie jeżeli warunkiem jest posiadanie przynajmniej mini-casco to już nie wygląda to tak dobrze. Ale jeśli ktoś ma w PZU AC to oferta jest atrakcyjna. Z tymi tajemnicami to coś przesadzają - mają w założeniu bardzo dobrą ofertę ale nie chcą się chwalić...marketingowo słabo. |
|
|
|