![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: szukam:)
Silnik: mocny
Rocznik: bierzący
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Proszę o ewentualne sugestie dotyczące tego auta, czy na pierwszy rzut oka coś budzi wątpliwości? Rozmawiałem z właścicielem i jadę go zobaczyć- myślicie że warto pokonać te 200km? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Mirek
Model: Focus II Titanum Kombi Automat
Silnik: Duratorq 1997 TDCI 136 KM
Rocznik: 2008
|
Hmm...
Na pierwszy rzut oka: - spoko samochodzik (wyposażenie, wersja itp), - wysoka cena - auto aż z 2004 roku! rocznikowo powinien być tańszy... ale jego cenę sądzę, że sprzedający opiera na przebiegu auta głównie... jeśli nie jest to przebieg autentyczny to porażka... zresztą nawet przebieg autentyczny to trochę za dużo... taka jest moja opinia.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-10-2008
Model: Ford Focus mk 3
Silnik: 1.6 TDCI 115 PS
Rocznik: 2012
|
cena do negocjacji wiec mozesz probowac, jednak za te cene to rocznik 2005 powinienes kupic
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Lexus IS300h
Silnik: 2.5
Rocznik: 2015
|
przestańcie patrzeć na rocznik bo to śmiech na sali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W przypadku auta używanego (stosunkowo taniego, czyli <20 tys PLN) w pierwszej kolejności powinien liczyć się stan samochodu (czy nie wymaga wkładu finansowego, napraw eksploatacyjnych typowych dla przebiegu, stan opon etc) W drugiej bezwypadkowa przeszłość (btw ten konkretny ma krzywo naklejone napisy z tyłu) W trzeciej przebieg- nie stan licznika. Na końcu dopiero rocznik i cena. Taka ciekawostka: Focus 1,6 TDCI z 2004 i Focus 1,6 TDCI z 2005 jeżdżą tak samo- serio... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-10-2008
Model: Ford Focus mk 3
Silnik: 1.6 TDCI 115 PS
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Lexus IS300h
Silnik: 2.5
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Marjano82 przesłał nam linka do oferty - nie mieliśmy możliwości obejrzeć stanu tego auta dokładnie - na zdjęciach stan wydaje się spoko... ale ze zdjęć nie wiesz czy auta nie ściąga w którąś stronę na boki gdy jedziesz albo czy silnik nie chodzi jak czołgowy... to trzeba osobiście sprawdzić...
staramy się pomóc jak możemy na tyle ile możemy - w ten sposób możemy mu pomóc pisząc, że mimo, że rocznik 2004 i rocznik 2005 jeżdżą tak samo (serio!) to jednak za tę cenę mógłby kupić już rocznik 2005... jeśli chodzi o cenę do negocjacji - zawsze jest cena do negocjacji - jeśli jednak na początku jest już wygórowana powyżej średniej dla tego rocznika, z tym przebiegiem to powinny być jakieś powody tego - np auto nie wymaga wkładu, jest w świetnym stanie, niedawno wymieniono rozrząd i filtry i są na to papiery i za to można więcej zapłacić? ale gdy wysoka jest cena wyjściowa (nawet gdy do negocjacji) to negocjacje będą trudniejsze i cena sprzedaży pewnie będzie i tak trochę wyższa... dzisiaj rano wynosiłem śmieci i widziałem takiego samego focusa w wersji gold, srebrny rocznik 2005 z przebiegiem deklarowanym na 145 tys, silnikiem 1,8 115 KM z wywieszką SPRZEDAM i ceną wywoławczą 17 900... pomyślałem w tym momencie o moim wczorajszym komentarzu tutaj i utwierdziłem się w przekonaniu, że ta oferta jest zbyt droga.. Bump: Cytat:
np karoseria o rok mniej była narażona na warunki atmosferyczne... np w roczniku 2005 wprowadzono poprawki w nowej serii produkowanych dla tego modelu elementów, gdyż wcześniejsze psuły się częściej co stwierdzono na podstawie raportów z serwisów forda... generalnie lepiej jest mieć auto młodsze niż starsze nie? |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
No sprzedający zarzeka się, że sam auto sprowadzał, przebieg jest prawdziwy a auto nie wymaga wkładu finansowego, nie pamiętam tylko co było wymieniane, lecz z tego co pamiętam to rozrząd i olej na pewno w 2012 roku wymieniał. Cena podlega jak najbardziej negocjacji. Gdyby sprzedający opuścił z 500-600zł cena byłaby waszym zdaniem uczciwa-pod warunkiem oczywiście, gdyby auto technicznie było OK?
Swoją drogą jeśli kolega może, niech przy kolejnym wynoszeniu śmieci spisze telefon do tego Focusa Gold z 2005 roku- do Poznania też mogę się wybraćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
602 304 708, 724 525 999 - na spacerze będąc z synem nadal stał i zapisałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
cena 17 500 a nie 900... powodzenia... tak przy okazji - rok temu wymieniany olej nie robi wrażenia... jeśli ma dokumenty na rozrząd wymianę to dobrze (ja zbieram dokumenty i robię zdjęcia w moim - kupiec za jakiś czas przeze mnie będzie dobrze obsłużony i będzie wiedział co i kiedy wymieniono oraz na co - oryginał czy nie) - można mu wierzyć a sprzedawcy zawsze się zarzekają na maksa... obniżka o 600 pln to za mało moim zdaniem... pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Miroo ; 30-05-2013 o 20:30 Powód: zapomniałem dopisać |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
|
Wielkie dzięki za telefon.
Cytat:
Szukam w Google po tych numerach telefonu ogłoszenia i chyba nic nie ma w sieci, by zobaczyć. Ostatnio edytowane przez marjano82 ; 30-05-2013 o 21:31 |
|
|
|
|