Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-06-2013, 07:38   #61
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Zakup i pierwsze wrażenie Wersja Titanium 1.0 125 KM

Przecież 1.0 maksymalnie wyposażony waży max. 1350kg, nie wiem skąd te 1400 kg, 1365-1390 to waży maksymalnie wypasiony 1.6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał krauker Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja się przesiadłem z Civica 2009 po liftingu. Miałem tam 1.8 140 km V-Tec wiec kultura jazdy całkiem inna. Młody jestem, noge mam dynamicznaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może zonie starczy bez problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kultura w Civicu ? Nie rozwalaj mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To wyjący bez przerwy, wygłodniały obrotów wilk, pijący olej niczym krew z owieczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ten 1.0 za to pracuje coś ala bokser w Subaru, czy jakieś quasi-V6 i to jest zaskoczeniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 06-06-2013 o 07:42
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-06-2013, 08:15   #62
krauker
ford::beginner

Model: Focus III Titanium
Silnik: 1.0 125KM EB
Rocznik: 2013

Zombie, czepiasz sieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

1200 plus 3 chłopa i mamy 1400 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chodziło mi o to fakt ze przesiadając się z civica byłem do czegoś innego przyzwyczajony, było całkiem inaczej niż w tym małym karaluchu z turbina.
krauker jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-06-2013, 12:58   #63
przemas1712
ford::beginner

Imię: Przemek
Model: focus mk3
Silnik: 100km ecobost
Rocznik: 2013

Co do pierwszej jazdy to ... przejechałem się b-maxem z silnikiem 1,4 90koników bo taki miał być pierwszy wybór ale sprzedawca - dobry znajomy polecił mi silnik ecobosta 1.0 100km . potem po dokładaniu opcji skończyło sie na tytanium , i tu cena zblizyła się do focusa editio plus parę dodatków i został focus (troche boje se nowości drzwi b-max i ten wystajacy peszel) . Takze generalnie nie bujałem sie focusem ?? Ale dzisiaj albo jutro nadrobie temat . Pozdrawiam
przemas1712 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-06-2013, 20:54   #64
Rob^
FCP member

Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022

... ja już wiem że następne moje autko to będzie na 90% Focus EcoBoost 2.0 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba że coś ciekawego powstanie w ciągu najbliższych 2 lat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Było niesamowite Mondeo i zadziorna Kuga ST-Line jest Fiesta EcoBoost 1 liter !!! i Fordowa wyprawówka
Rob^ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-06-2013, 14:42   #65
pan_p
ford::amateur

Model: Ford Focus Mk3
Silnik: 1,6
Rocznik: 2011

Jak kupowałem swojego to wybrałem klasyczny silnik 1.6 105 km- wolałem sprawdzony silnik niż - jak to mówił mi sprzedawca zachęcający do kupna 1.6 EB - zupełna nowość na rynku (było to 2 lata temu). Po moich pytaniach o ten silnik przyznał , że poza danymi fabrycznymi - żadnych danych z użytkowania nie mają ale "chyba powinien lepiej jeździć niż TSI"...
Jak ostatnio byłem na przeglądzie pytałem o 1.0EB - jak się sprawują. Podobno skarg jeszcze nie ma ale "Panie - kto to kupuje? Floty by za 2 lata się pozbyć i nie mieć problemu"...
pan_p jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-06-2013, 09:11   #66
Grinch
ford::advanced

Model: Focus MK2 / FOCUS MK4 Titanium
Silnik: 1.6 100KM Pb95 / EcoBoost 1.0 125KM
Rocznik: 2005 / 2019

Głupie gadanie "kto to kupuje". Ludzie kupują, sam bym kupił 1,6 150KM albo 180. Może kiedyś. Zwykły wolny ssak 1.6 to muł i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Grinch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-06-2013, 09:23   #67
zombie6

Muł jak cholera...ale jakbym chciał sprawdzonego wolnossaka to bym wybrał Civica 1.8 142 KM - też muł, ale na pewno lepszy od Forda 1.6 bez doładowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy wyborze między Fordami: 1.6 wolnossak vs. 1.0 Ecoboost - wybieram doładowaną kosiareczkę bez żadnego wahania i strachu, co to ma wielkie oczy, bo jeździ bez porównania przyjemniej i jeszcze ma klang fajny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 10-06-2013 o 09:29
Stary 10-06-2013, 09:28   #68
Grinch
ford::advanced

Model: Focus MK2 / FOCUS MK4 Titanium
Silnik: 1.6 100KM Pb95 / EcoBoost 1.0 125KM
Rocznik: 2005 / 2019

No tak ale silnik z civica do focusa nie włożysz... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Grinch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-06-2013, 09:36   #69
zombie6

Co by jednak nie gadać różnica w jeździe na co dzień - obojętnie jakiej - mniej lub bardziej dynamiczniej jest kolosalna na korzyść jednostki doładowanej, bo cały czas jednak czuć ten moment...., a wolnossak jest totalnie bezradny na niskich i nawet średnich obrotach....wszystko trzeba tu wymęczyć obrotami, a doładowany spokojnie pojedzie od dołu momentem z turbiny....Obecnie, przy silnikach do 2.0 doładowanie jest wręcz koniecznością by zapewnić przyjemność z jazdy przy jakby nie było ciężkich, współczesnych autach....dlatego niedługo już nie będzie wolnossaków o takiej pojemności - ja się akurat cieszę, bo jeszcze bardziej dopracuje się jednostki doładowane, niektórzy zaś - bardziej konserwatywni, nieufni nowościom pewnie się smucą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zgadzam się, że jest to ryzyko awarii większe, bo turbina, bo duperele, ale przejechałem Ecoboostem ponad 8000 km i jeszcze nigdy morda mi się tak często nie śmiała jak w nim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 10-06-2013 o 09:44
Stary 10-06-2013, 14:49   #70
Rob^
FCP member

Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022

Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... przejechałem Ecoboostem ponad 8000 km i jeszcze nigdy morda mi się tak często nie śmiała jak w nim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi banan nie schodzi z gęby 15 miesięcy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Było niesamowite Mondeo i zadziorna Kuga ST-Line jest Fiesta EcoBoost 1 liter !!! i Fordowa wyprawówka
Rob^ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania