![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 22-08-2008
Model: Mondeo MK3 kombi
Silnik: 2.0 benz. automat
Rocznik: 2001
|
Cały czas mnie gnębi ten stuk. Nie jest metaliczny. Bardziej jakby od sztywnych gum. I występuje tylko przy ruszaniu z miejsca i tylko przy skręcaniu kierownicą. Nigdy przy jeździe na wprost. Jak skręcam w lewo jest cichy (ledwo słyszalny), przy skręcie w prawo jest bardzo wyraźny!
Nie mam pojęcia co i dlaczego jest grane!
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-01-2012
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2,0 hybrid
Rocznik: 2019
|
Witam Panowie
Czy komuś udało się rozwiązać problem "stuku"? Mam taką samą przypadłość. Najczęściej objawia się gdy samochód dłużej stoi np. po nocy. Wsiadam odpalam silnik i po chwili następuje stuk. Odgłos przypomina jakby hamulec ręczny odbił ale bardzo wyraźnie dobiega z okolic przodu powiedzmy pomiędzy ścianą grodziową silnika a okolicami przednich foteli przynajmniej tak mi się wydaje choć mogę się mylić. Zauważyłem również że niekiedy uda mi się ruszyć i dopiero wtedy następuje stuk. Nie ma znaczenia czy koła są prosto czy skręcone. Czasem mam wrażenie jakby coś uderzyło o podłogę od spodu, ale najbardziej przypomina odgłos odbijających hamulców ręcznych. Na szczęście one są sprawne ponieważ niedawno je osobiście regenerowałem. Proszę o jakieś sugestie. |
|
|
|