![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-09-2012
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDdi
Rocznik: XII 1999
|
Witam,
wczoraj przy odpalaniu coś zgrzytnęło i już przy kolejnych próbach rozrusznik nie chciał gadać, było słychac tyko pyknięcie albo nic. Dziś wyjąłem rozrusznik a on wyszedł w dwóch kawałkach, a dokładniej kawałek głowiczki pękł. W środku znalazłem przyczyne - nakrętka (ciężko odgadnąć jaki miała wymiar bo jest na tyle zniszczona, może mGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. I teraz pytanie: skad ona sie tam wzięła? Dodam, że rozrusznik to Bosch i nie wiem czy jest oryginalny (podobno były motocrafty na I montaż) czy już go ktoś wymieniał i zostaiwł jakąś nakrętkę, a może się skądś odkręciła.. Z góry dzięki za pomysły |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
bosch to tez oryginal, ale nakretka? od sprzegla? ale czemu sprzeglo mialo by byc wymienione w tddi? to bys musial ze 300kkm miec zrobione albo i wiecej, lub bylo spalone.
napisz jaki rozmiar nakretki..jaki klucz i jaki gwint. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Trudno ją pomierzyć po ją troche spłaszczyło ale wygląda mi chyba na ósemke klucz może 12. Ale może też byc szóstka, bo jak gwint mierze to niby tak mi wychodzi.. jestem tylko pewien tego, że to nakrętka z kołnierzem.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
mogla dostac sie przez odpowietrznik sprzegla...choc niemam pewnosci czy jest tam az taka dziura.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Popytałem znajomych i też tak powiedzieli, więc mam nadzieje że po wymianie rozrusznika wszystko będzie ok.
Dzięki za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|