Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-07-2013, 11:36   #11
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: wspomaganie szwankuje...

Cytat:
Napisał Orangina81 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Reasumując,
po wizycie w polecanym warsztacie i kompleksowej diagnostyce - werdyktGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.ompa wspomagania uszkodzona - problem w tym, że od momentu przekręcenia kluczyka w stacyjce pompa od razu zaczyna pracować nawet gdy nie kręcimy kierownicą. Innymi słowy pracuje non-stop przez co nie wytwarza odpowiedniego ciśnienia w momencie skrętu i mamy uczucie, że wspomaganie nie zanika.
A kto na taki wspanialy pomysl wpadl? przecierz ta pompa ma pracowac Non stop od momentu uruchomieniu silnika!!!!!!!!! a to jest silnik elektryczny i moze miec regulowana moc w zaleznosci od obciazenia!!!

pozatym pompa kreci sie tylko w jedna strone a tobie zle dziala regulacja sily skretu w lewo i w prawo..tzn ze problem jest gdzies w maglownicy!!!! no chyba ze to sie juz samo naprawilo?

ps. co znaczy? "że od momentu przekręcenia kluczyka" pisz jednoznacznie bo niewiadomo jak to rozumiec. (wlaczenie zaplonu? uruchomienie silnika? wlaczenie radia?)

mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2013, 16:45   #12
Orangina81
ford::amateur

Imię: Rafał
Model: Ford Focus Ghia
Silnik: 1.6 TDCI [109]
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A kto na taki wspanialy pomysl wpadl? przecierz ta pompa ma pracowac Non stop od momentu uruchomieniu silnika!!!!!!!!!
No więc właśnie - to powiedział facet z polecanego warsztatu w necie... też jestem przekonany, że pompa działa prawidłowo a jest coś innego na rzeczy
- każdy myśli, że jak zmieni pompę to będzie wszystko cacy.... a tu wymieniona pompa i lipa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy ktoś może polecić kogoś kto specjalizuje się w układach wspomagania kierownicy w okolicach Bełchatowa - Piotrkowa Tryb. - Łodzi??

ps. mjprzem - miałem na myśli uruchomienie silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Orangina81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2013, 08:07   #13
mjprzem

tu nie potrzeba specjalisty...
dziala ci w jedna strone poprawnie a w druga strone slabo? jesli tak to wymien przekladnie-maglownice lub oddaj do regeneracji.
Stary 23-07-2013, 12:50   #14
Orangina81

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A kto na taki wspanialy pomysl wpadl? przecierz ta pompa ma pracowac Non stop od momentu uruchomieniu silnika!!!!!!!!! a to jest silnik elektryczny i moze miec regulowana moc w zaleznosci od obciazenia!!!
mechanikowi chodziło o to, że pracuje non-stop ale na pełnej ku... 3000 ob/s, nawet na wyprostowanych kołach i wolnych obrotach - zadzwoniłem do niego, bo mi to nie dawało spokoju i wyjaśnił mi to łopatologicznie. Po diagnostyce "IDSem z rotundą" wyszedł błąd silnika pompy wspomagania (niestety nie zapisał jaki). Powiedział, że błąd skasował i kazał przyjechać na ponowną diagnostykę gratis.

A w kwestii skręcania - dla niego nie ma różnicy czy skręcasz w prawo czy w lewo jest tak samo - brak wspomagania. Może takie było moje subiektywne odczucie... jestem po prostu noobem w tych sprawach ;P

w każdym razie nie spocznę dopóki tego problemu nie rozwiążę

pozdrawiam
Stary 02-09-2013, 19:35   #15
Orangina81

Smile Odp: wspomaganie szwankuje...

Witam,

Chcę podziękować koledze mjprzem za trafną diagnozę. Rzeczywiści była to maglownica, a nie tak jak wszyscy pseudo fachowcy mówili - pompa. Także pokłon Tobie mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Okazało się, że mechanik przekładający moją foke kupił jakiś badziew na alle... na swój koszt wymienił na drugą i wszystko buczy...

Pozdrawiam
Stary 03-09-2013, 08:10   #16
mjprzem

dzis mamy juz wrzesien..chyba miesia sie z tym nie bujales ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale dobrze ze odpisujesz bo nie ktorzy potrafia tylko pytania zadawac a nie odpisac ze temat zakonczony.
Stary 04-09-2013, 14:19   #17
Orangina81

Cytat:
dzis mamy juz wrzesien..chyba miesia sie z tym nie bujales ?
hehe... bujałem się z tym tylko 2 tygi, ale później 2 tyg. urlopu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiec pojeździłem sobie trochę - trzeba było samochód trochę styrać i sprawdzić czy wszystko OK.
Pozdrawiam
Odpowiedz

Zasady postowania