![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam wszystkich,
piszę z zapytaniem, mianowicie w zeszłym tygodniu zakupiłem Forda Focusa 1,8 TDCi, 2007 rok. Rewelacyjne autko, jednak jak to bywa z autami używanymi ma kilka rzeczy do naprawy. Jedną z tych rzeczy jest wyświetlacz w radiu (6000 CD). Poprzedni właściciel potraktował go przypadkowo Plakiem. Ekran podświetla się jedynie na zielono i nie wyświetla nic. Stąd moje zapytanie, czy uda mi się dostać i wymienić sam ekran do tego radia, czy niezbędna była by wymiana całego radia? I jednocześnie chciałbym spytać, gdzie mogę znaleźć instrukcję ze zdjęciami, jak zdemontować to radio. Pozdrawiam! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
![]()
Witam
1) Na większość pytań, znajdziesz odpowiedź w podwieszonym wątku FAQ [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 2) Przeczytaj sugestię na początku tego wątku (jak dobrze pamiętam, to w kwietniu 2007 była zmiana kokpitu i radii w Focusie mk2) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 3) Demontaż radia - opis ze zdjęciami [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] b) film na youtube [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 4) Do kupienia radio na części (jeśli to faktycznie uszkodzenie wyświetlacza, a nie radia) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] b) radia też nie są zbyt drogie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 5)Jeśli jest tak jak mówi sprzedawca - radio potraktowane plackiem, to powinny działać inne funkcje radia, np. odtwarzanie płyt Sprawdź czy cokolwiek działa => CD, tryb radia Obawiam się, że sprzedawca opowiada bajki i radio jest uszkodzone, a nie tylko sam wyświetlacz. 6) Rozumiem, że ktoś jest nowy ALE irytuje mnie gdy ktoś jest leniem któremu nie chce się szukać Jaki problem na allegro wpisać w wyszukiwarkę "Ford 6000" ? pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 26-07-2013 o 09:11 |
![]() |
![]() |