![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kuba
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDci
Rocznik: 2003
|
Witam! Posiadam od 2 tygodni Mondeo mk3 2.0 tdci z 2003 roku
Otóż dzisiaj rano jadąc do pracy jechałem podczas burzy i pech chciał,że ok metra od samochodu uderzył piorun,w tym momencie silnik zgasł i nie udało mi się go odpalić.Oczywiście sprężynka zacż3eła migać i tak buszuję po tym forum cóż to takiego mogło sie stać. Czy to może być jakaś elektroniczna i w miarę tania pierdoła a nie wysoki koszt np. naprawy wtrysków? Wszystko w aucie działa tylko nie odpala tzn kręci ale nie odpali. Ktoś mówił żeby poszukać wyłącznika wstrząsowego ale ponoć w TDci ich nie ma Tak czy siak pod komputer będzie podpięty dopiero pojutrze. Czy możliwe że nawalił komputer? A walnęło tak przeokrutnie że mało co w majty nie nafajdałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
No obadam ale jutro dopiero.
Widziałem że dość często nawala czujnik położenia wału A wcześniej to znaczy do dzisiejszego piorunującego wydarzenia nic sie nie działo auto zasuwało jak oszalałe |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Może czujnik położenia wałka rozrządu padł lub/i czujnik położenia wału korbowego tak jak piszesz.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
wszystko okaże się w środę
dam znać co i jak. Oby to nic poważnego nie było BO AUTO BARDZO MI ODPOWIADA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Cytat:
A tak na poważnie, to raczej tylko komputer prawdę Ci powie. Zakładam, że bezpieczniki wszystkie sprawdzone. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
|
Spróbuj prostej czynności. Nic nie kosztuje. Rozłącz na kilkanaście minut klemy akumulatora.
Może od tego rąbnięcia wybiło wyłącznik wstrząsowy który odcina paliwo? O ile w dieslu coś takiego jest?
|
|
|
#8 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-08-2012
Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012
|
Kurde, podajecie jakieś standardowe awarie na nie standardową przyczynę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trochę napięcia mogło się indukować, a to czysta loteria co poszło. Dobrze że wszyscy cali, choć raczej w samochodzie nie powinno być zagrożenia...teoretycznie. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zablokowany
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
|
Tak sprawdzenie wszystkich bezpieczników to podstawa. Najlepiej zacząć od najprostszych rzeczy, a nie jak jaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zacznę myśleć, rozkręcę pół bebechów i jakiś ***Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|