![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Focus Mk1 FL HB
Silnik: 1,6 ZETEC SE
Rocznik: 2002
|
Męczyłem Was niedawno "w temacie" podwyższonych obrotów po zdjęciu gazu (zmiana biegów, włączenie luzu itp). Ćwiczyłem to przez trzy tygodnie od zakupu Foki. Oczywiście porady były zewsząd - wymienić krokowy. Krokowy podmieniony na używany; brak efektów, czujnik położenia przepustnicy; brak efektów, krokowy wymieniony na oryginał fabrycznie nowy; brak efektów, odma wyczyszczona; brak efektów.
Ponieważ dla podmiany czujnika przepustnicy zakupiłem całą przepustnicę (używaną, rzecz jasna), wyszorowałem ją psikaczem do mycia gaźników, popsikałem dodatkowo w łożyska oleikiem precyzyjnym i podmieniłem. I jak ręką odjął. Obroty spadają natychmiast, silnik hamuje po zdjęciu gazu. Ogólnie stan fabryczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jedno mnie trochę niepokoi, wymontowana przepustnica ma oznaczenie XS4U-LD a ta zainstalowana ma inne literki na końcu (prawdopodobnie DF, ale karteczka z zapiskiem pofrunęła za płot). Niczym się na oko uzbrojone nie różni, ale oznaczenie inne. Może ktoś roszyfrował te oznaczenia? Piotr Po oględzinach zauważyłem, że oryginalna przepustnica ma oś z plastiku a zamontowana z odzysku ma ośkę przepustnicy metalową. Poza tym żadnych różnic nie widzę. Jutro rano wybiorę się pod maskę z lusterkiem, żeby odczytać te nieszczęsne dwie literki oznaczenia wersji. Ostatnio edytowane przez wielkikack49 ; 06-08-2013 o 19:45 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Focus Mk1 FL HB
Silnik: 1,6 ZETEC SE
Rocznik: 2002
|
Ciekawość, Panie, ciekawość...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A na poważnie, szkoda wyrzucić. Warto ustalić co i jak i może komuś się przyda. Nie będę oferował złomu. A przy okazji - ta wspomniana ośka oczywiście jest też metalowa. Idealnie czerniona i przy panujących upałach, na dotyk wydawała się plastikowa. Ot, taka zmyłka. P Ostatnio edytowane przez wielkikack49 ; 07-08-2013 o 07:52 |
|
|
|