![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#311 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
kable tez do poduszki dociagles bo pewnie w wiazce ich nie bylo.
|
|
|
#312 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Ford Mondeo MKIII (kombi)
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
no faktycznie ciężka sprawa :/
Skoro kable są w porządku, wszystkie podłączone prawidłowo, czujniki działają poprawnie i nie działa pomimo aktywacji, to może problem tkwi w komputerze? Może spróbuj podmienić komputer od dawcy? Rafał |
|
|
|
|
|
#313 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-09-2011
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001/2002
|
Komputer nie wiem - dawca ma TDCI silnik więc PCM nie podejdzie, a od jeżdżącego TDDI nie mogę wydłubać bo chwilowo go nie ma w kraju, więc patrzę na inne części...
|
|
|
|
|
|
#314 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Szczepan
Model: Mondeo MK3 Kombi
Silnik: 2,0 TDDi 115KM
Rocznik: 12/2001
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Forum czytam już dłuższy czas, ale nie miałem potrzeby zabierać głosu. Temat bardzo mnie zainteresował, jak każde uszlachetnienie Mondeusza o dodatkową funkcjonalność. Jeszcze tego naocznie nie weryfikowalem, ale z Waszych opisów powinienem mieć PCM C100, ponieważ mam Mondeo mk3 tddi z 12/2001 roku. Schematy i zdjęcia były bardzo pomocne podczas weryfikacji posiadanego stanu. Zakupiłem przyciski i je zamontowalem na poduszce, a także wiązke do pedałów wraz z czujnikami. Podmienilem czujniki, dołożyłem wiązke. Zakupiona wiazka miała wtyk c36 i z niej pobrałem brakujace dwa piny damskie 3 i 6. Mam okablowanie z kierownicy c413/5, 6, 7 do wtyczek c32/1, 7, 13 oraz do c502/8. Kolory kabelkow i miejsca wyjścia oraz wejścia sie zgadzają. W gnieździe c32 brak jest pinow męskich 1, 2, 7, 13 i 22. Do tempomatu potrzebuję 1, 7, 13. Do PCM zakładam, że potrzebuję wszystkich brakujacych pinow damskich c100/26, 30, 59, 78 i 79. Generalnie proszę o info na priva czy ktoś z Was chce się pozbyć 7 pinow damskich do c100 oraz 5 pinow meskich do c32 do gniazdka? Oczywiście piny z kabelkami. Jeszcze jedno pytanie. Gdzie znajdę w okolicach Pabianic ew. Łodzi kumatą osobę z WDSem do zaprogramowania tempomatu i zegarów? Ewentualnie raz na jakiś czas jestem w Warszawie ale to weekendowo. |
|
|
|
|
|
#315 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-09-2011
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001/2002
|
NARESZCIE uruchomiłem tempomat!
Okazało się, że w C100, zamiast do 79 pinu, walnąłem po skosie obok, bodajże do 104 czy coś takiego. Pin wsadziłem poprawnie i wszystko działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Również (przedlift, 2001 rok) uruchomiłem ikonę tempomatu na wyświetlaczu w zegarach - podczas wgrywania softu do zegarów z obsługą kompa spalania, dawca miał też tempomat i przewód od zegarów do C100 też miałem pociągnięty i normalnie, prawidłowo ikona się zapala po uruchomieniu tempomatu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dziękuję wszystkim, którzy pomogli i próbowali pomóc, oraz wszystkim, którzy się przyczynili do stworzenia tego tematu i poradnika. |
|
|
|
|
|
#316 |
|
ford::amateur
![]() Imię: krzysiek
Model: mondeo mk3 GHIA
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004
|
powiedzcie mi gdzie mozna to na slasku za normalne pieniadze aktywowac bo 200zl to juz chyba lekka przesada moim zdaniem, a takie ceny podaja servisy podane na 1 stronie tematu.
|
|
|
|
|
|
#317 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
w kazdej elktrmechanice gdzie maja komputer diagnostyczny ids/wds, pojezdzij i popytaj
|
|
|
#318 |
|
|
tak wiem ze w każdej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale nie w każdej maja odpowiednie sprzeta.....
|
|
|
|
|
|
#319 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
wiec wez telefon w reke podzwon i popytaj, nikt z forum za ciebie tego nie zrobi
|
|
|
#320 |
|
|
haha jaki madry dzwonilem wszedzie i mechanik polecal mechanika no i znalazlem zrobione mam za 60 zl ale nie wiem czemu nie dalo sie wgrac ikonki do licznika ale tempomat dziala i to najwazniejsze a tu namiary
OK SERVIS Goczałkowice - Zdrój ul. szkolna 75 tel 663 746 362 to numer do goscia ktory to robił |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| instalacja , mondeo mk3 , tempomat |
|
|