Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-08-2013, 11:18   #81
sochas5
ford::beginner

Imię: andrzej
Model: mondeo mk 4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Blaupunkt NX DVD i "znikanie" satelitow

dzieki wam koledzy zaraz zamawiam bo juz mam dosyc tych problemow z ta navi samochodzik smiga jak niewiem tylko ta navi taka kicha dzieki jeszcze raz

sochas5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-08-2013, 11:35   #82
waski123
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007

Tak jak Robert napisał, nie ma żadnej filozofii. Kupujesz taką antenę jak w linku powyżej, wyciągasz radio wypinasz wtyczkę od starej anteny, wpinasz od nowej i cieszysz się nawigacją Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
waski123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-08-2013, 11:36   #83
Rob^
FCP member

Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022

Andrzej witaj w klubie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
TTTM ... dla mnie to też jest lekko żenujące ale cóż ... życie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Było niesamowite Mondeo i zadziorna Kuga ST-Line jest Fiesta EcoBoost 1 liter !!! i Fordowa wyprawówka
Rob^ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-08-2013, 11:39   #84
sochas5

dzieki koledzy zaraz zamowiam mam nadzieje ze po zamontowaniu problem zniknie bo mam dosc jeszcze raz dzieki

Bump: fajnie miec takich dobrych kolesi na forum dziekuje wam jeszcze raz ,napisze jak podlacze czy jest ok ,narazie dzieki
Stary 03-08-2013, 14:33   #85
Mara FCB

Imię: Marek
Model: mondeo MK4 Turnier
Silnik: 20 Tdci
Rocznik: 2008

Panowie ja juz kupilem tom stopke ,wymienilem i dalej to samo co robic?

Bump: Co trzeba jeszcze zrobic jak juz wymienie stopke anteny
Mara FCB jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-08-2013, 22:45   #86
Mara FCB

Imię: Marek
Model: mondeo MK4 Turnier
Silnik: 20 Tdci

Cytat:
Napisał Roland074 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam forumowiczów
"Skysailor" - zrobiłem tak jak mówiłeś.
1.Sprawdziłem miernikiem - nie ma przejścia na nierozbieralnej kostce. Kabel uciąłem, ekranu nigdzie nie podłączałem, tylko tzw. + połączyłem na krótko ze złączem mini fakra od stopki zamiennika, tej którą kupiłem na allegro. Widział 8 satelit.
2. Korciło mnie żeby jeszcze sprawdzić tą swoją niby uszkodzoną stopkę. Kable polutowałem tak jak mówiłeś i dziurkę rozwierciłem też jak mówiłeś. Z racji tego że stopkę miałem rozebraną w drobny mak więc podłączyłem całe bebechy stopki bez tej plastikowej czarnej obudowy na próbę (oczywiście radio wtedy nie grało bo nie było anteny na dachu, tylko same podzespoły stopki). Podłączyłem tak jak pokazałeś na zdjęciu (ekranu tzw. masy nie podłączałem). Odpaliłem w pokazało 10 satelit.
3. Wszystko poskładałem do kupy, dałem tzw. uszczelkę gumową pod stopkę żeby zapobiec ewentualnemu przedostawaniu się wody (tak jak radziłeś), zrobiłem wszystko na tip top (masy od kabelka nigdzie nie podłączałem, tylko sam tzw.+) tak jak poprzednio. Odpalam - 0 satelit.
4. Zacząłem w różne miejsca podłączać masę - nie nie dało.
Wyjąłem gumową uszczelkę bo myślałem że może to jest przyczyną - myliłem się.
Ręce opadają. Na dziś mam już dość. Jutro powtórka - efekty opiszę, ale jeszcze raz dzięki za poradę.
Pozdrawiam.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

przylutowanym do płytki (część stopki)
normalnie szok ja tez kupilem stopke zamontowalem i nic to napewno tez bendzie te gniazdo
Mara FCB jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-08-2013, 16:46   #87
sochas5

panowie mam pytanie wymontowalem tunel kolo gałki biegow odkrecilem cztery srubki i nie mige wyjac tej srebrnej ramki tej z awarinymi itd. wokoło radia czy potrzeba wyjmek do radia aby ja wyjac bo nie chciałbym nic tam urwac jak to jest
Stary 12-08-2013, 18:17   #88
sochas5

witam zamontowalem nowa antenke gps i smiga za 40zł a nie za200 mam 8-10 satelitow prawie cały czas.
Stary 12-08-2013, 21:57   #89
Markosss

Imię: Marcin
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 140KM

Cytat:
Napisał sochas5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam zamontowalem nowa antenke gps i smiga za 40zł a nie za200 mam 8-10 satelitow prawie cały czas.
Zamontowałeś obok lusterka jak rozumiem? Próbował może ktoś wpasować nową elektronikę w stopkę anteny zamieniając uszkodzony gps?
Markosss jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-08-2013, 22:20   #90
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał Markosss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Próbował może ktoś wpasować nową elektronikę w stopkę anteny zamieniając uszkodzony gps?
Słabo to widzę... Inne miejsca uchwytów, inne rozmaiary itp. itd..
Po co kombinować, jeśli koło lusterka montuje się dość bezproblemowo i nie wygląda jakoś tragicznie? Nawet ostatnio byłem w warsztacie wymiany szyb i za 5zł można kupić taki placek profesjonalnej taśmy dwustronnie klejącą, że żadne słońce nie odklei nam od szyby tej anteny...
Odpowiedz

Zasady postowania