![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Szybki
Silnik: 2.0
Rocznik: 2001
|
Nie wiem, czy znajdziesz taniej ustawianie i sprawdzanie geometrii w Krakowie - autoserwis.co/Cennik.php
Ostatnio edytowane przez karski1 ; 19-03-2013 o 13:33 |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Promocja według ulotki trwa do końca lutego, ale z tego co pytałem, to przedłużyli do końca marca.
|
|
|
|
#53 |
|
ford::amateur
Model: Szybki
Silnik: 2.0
Rocznik: 2001
|
Ale co to jest warte za tego piątaka? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czasem wolę dać więcej a mieć pewność że zrobią to dobrze... tylko że jeśli ktoś chce mieć ustawione jeszcze to za 5 PLN to zrobią? Wątpię by komukolwiek chciałoby się to robić w takiej cenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
|
Cytat:
Resztę do tego 5PLN dopłaca Unia w ramach jakiegoś tam programu "Dobrze ustawione zawieszenie z VULKO" czy coś w ten deseń. Dlatego jest tak tanio. Sprzęt wygląda na konkretny. Wynik pomiaru pokrywa się z tym co mi się zdawało, że się z autkiem dzieje, tylko udawałem, że jest OK. Skoro płacę podatki, a część moich podatków idzie na sponsorowanie inicjatyw UE (takich jak ta, która wydaje się całkiem konkretna jak i setek innych mniej lub bardziej chorych), to cieszę się kiedy mogę "odzyskać" część kasy wsadzonej w tą czarną dziurę/studnię bez dna czy jak to inaczej chcesz nazwać. Edit: No i się muszę poprawić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Za 5taka (nadal dostają za to 50 dych) robią pomiar. Ustawienie w promocji mają 50 przód, 70 obie osie jeśli się da, także "szału ni ma" jak to się mówi. Ciekawe ile będzie poza promocją, ale na Hucie, to im kariery długiej z takimi cenami nie wróżę. Czasem tak jest, że człowiek słyszy to co chce usłyszeć, ale na ulotce to to bardzo niejednoznacznie było napisane i można było się na to nabrać. Ja w każdym razie odpuściłem ustawianie, tym bardziej, że szef podejście ma do klienta takie, że aż się prosi aby stamtąd wyjść i nie wracać. Pozostanę chyba przy Makuszyńskiego - tam przynajmniej wiem, że robią dobrze i wyjeżdżając od nich nie trzeba nic poprawiać. Sorry za zamieszanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak mogę, to pomogę Kontakt: wrzoch(at)gmail.com Ostatnio edytowane przez wrzoch ; 23-03-2013 o 22:18 |
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
ford::beginner
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCi duratorq 90 km
Rocznik: 2007
|
Feuverta radzę omijać szerokim łukiem (zwłaszcza tego na Zakopiańskiej w Krakowie), ja po drugiej wizycie u nich postanowiłem wykreślić ich z mojego terminarza kontaktów serwisowych.
Geometrię robiłem w QService na Różena 1 za 80 zł, gdyż tam mam najbliżej i mam dobre zdanie na ich temat. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
|
FeuVert nadszarpnął sobie bardzo mocno zaufanie u mnie po pierwszej wizycie. Byłem na ustawieniu reflektorów i po ustawieniu ... mogłem jeździć bez długich. Dostawałem po oczach długimi od co drugiego samochodu, nawet z opuszczonymi na maxa reflektorami i niedociążonym wcale tyłem, a dodatkowo reflektory dostały zeza.
Po poprawce jest już OK. Głupio bluzgać na siebie, także obyło się bez bluzgów ze strony FV w stylu "kto Panu to tak ustawił". Przynajmniej przy mnie. Co do VULKO - jakieś słabeusze tam pracują. Gość nie potrafił odkręcić kontry zakręconej tydzień wcześniej. Podgrzewał kontrę i drążek - mam nadzieję, że tylko to - palnikiem, aby to odkręcić. Tak sobie stałem z boku i patrzyłem i dopiero jak od nich wyjechałem, to mnie olśniło, że to przecież teflon, guma i smar robią całą robotę w końcówce i chyba żadne nie lubi wysokich temperatur, a już na pewno nie palnika. Jechać do nich żeby mi zafundowali nową końcówkę, a tą im zostawić?
Jak mogę, to pomogę Kontakt: wrzoch(at)gmail.com Ostatnio edytowane przez wrzoch ; 29-03-2013 o 11:19 |
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
Możecie polecić mi jakiś serwis, sprawdzający tez geometrię w południowym Krakowie?
|
|
|
|
#58 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-08-2011
Model: S-Max mk2
Silnik: 2.0 Ecoblue 190km
Rocznik: 2022
|
Na południu Krakowa to na pewno mogę odradzić Piotra Dziubę w Bodzanowie. Pan chciał ustawiać tylko 1 oś...A z poprzedniej wizyty na Makuszyńskiego (i tych panów polecam-Autokomputer Bulanda Walasek) wiem, że trzeba obydwie ustawiać. Ostatecznie zgodzono się zrobić obydwie za wcześniej ustaloną cenę. Jednak do wykonania usługi nie doszło, gdyż jedno koło było inne od pozostałych, o czym mechanik zorientował się dopiero gdy zaczął zakładać czujniki na koła. Nie mogę ocenić czy Panowie dobrze ustawiają zbieżność,ale na pewno nie są tak profesjonalni jak wyżej wspomniany autokomputer. A i cena jest lepsza.
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-11-2007
Model: Transit
Silnik: 2.0TDDi 63KW (85T280)
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-08-2012
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Na początku zaznaczam, że nie pracuje ani nie mam żadnych powiązań rodzinnych czy biznesowych z poniższym warsztatem, po prostu facet genialnie ustawia zbieżność, geometrie.
ul. Obrońców Modlina 7, Kraków, Auto GeoTest, 126534784 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] czerwona strzałka wjazd, zielona miejsce warsztatu. można też wjechać bezpośrednio od ul. Surzyckiego. Starszy jegomość z ogromną wiedzą, poprawiał mi w poprzednim aucie (V40) po jakichś amatorach, którzy twierdzili, że z tyłu sie nie da nic ustawić. U tego Pana jakoś się dało i auto zaczęło się delikatniej prowadzić i nie ścinało opon. w sumie robiłem u niego z 4 samochody, zawsze na plus, nigdy nie trzeba bylo poprawiac. |
|
|
|
![]() |
|
|
|