![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#231 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: smax
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
Witam.
Kwestia Lewarka. Trapezowy od MK3 i MK4 czy taki jaki jest dla Sharana i Galaxy. który z nich jest bardziej stabilny?
Smax 2.0 TDCi 2007 Platinium 252 tys. km 05.2013 Ostatnio edytowane przez Sadammax ; 11-07-2013 o 17:34 Powód: zmiana treści zapytania |
|
|
|
|
|
#232 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adrian
Model: C-MAX
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016
|
Dziś pierwsza przygoda mojego eSia z lawetą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Przecięcie boczne opony na krawężniku, laweta do serwisu ogumienia, a ja po zimówkę na podmianę do domu (na szczęście tylko 10km). Każdemu kto wybiera się więcej niż 200 km od domu polecam dojazdówkę.
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-01-2013
Model: S-MAX
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Ja wożę zestaw naprawczy z motocykla. Taki sznurek z klejem Nie trzeba ,ani klucza, ani lewarka. Co prawda na boczne uszkodzenia nie pomoże,ale to i tak lepsze niż wożenie dojazdówki.
P.S.Kiedyś wiziałem chyba na TICO zapas przykręcony do klapy bagażnika na zewnątrz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#234 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy MK3
Silnik: 1.8 TDCi
|
to może i ja dodam argument za posiadaniem zapasu / dojazdówki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sytuacja działa się w niedzielę na A2 koło Konina podczas powrotu z długiego weekendu. Przy prędkości autostradowej nastąpiło przebicie i rozerwanie opony.... Efekt jak na zdjęciu - mając tylko jakikolwiek zestaw naprawczy nic bym nie zdziałał, a tak wymiana na dojazdówkę i udało się dojechać do domu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#235 |
|
![]() Imię: Adrian
Model: C-MAX
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016
|
Droopsio co to była za opona bo efekt trochę mnie przeraził Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ? W jakim wieku była ta opona ?
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy MK3
Silnik: 1.8 TDCi
|
opona Falken ZIEX ZE 914 wzmacniana.
Opony kupowałem na wiosnę tego roku, więc pewnie więcej niż 2 lata nie miała. Nie chce mi się iśc sprawdzać DOT-a, leje na dworze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Generalnie na Falkenach letnich jeżdże już któryś sezon w róznych autach i jest ok. Nigdy nie miałem przypadku dziwnego zachowania się samochodu. Wiadomo średnia półka ale na plus wg mnie. Na feldze zostały 'boki opony' co pozwoliło na uniknięcie innych uszkodzeń (oprócz felgi of course), więc wg mnie opona spisała się do końca bardzo dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wystarczyło założyć dojazdówkę i autobus z rodziną pojechał dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Myślę, że w takiej sytuacji (prędkość, przebicie, rozerwanie) żadna opona nie zachowa się inaczej. teraz będe miał 3 pozostałe opony na sprzedaż bo wymieniam komplet na nowe, ale to już w osobnym poście w innym dziale Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#237 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#238 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-02-2012
Model: S-Max Titanium
Silnik: EB 203KM
Rocznik: 2012
|
Wygląda to jak w załączniku.
Ja mam inne pytanie. Miał ktoś doświadczenia z pękniętą oponą i assistance? Na ile straconego czasu się przygotować? |
|
|
|
|
|
#239 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-07-2008
Model: Transit Courier
Silnik: 1.5TDCi 90KM
Rocznik: 2017
|
domin1979 - sorry ale nie chciało by mi się bawić takim ''cofniętym'' wynalazkiem i wolę w 100% wozić dojazdówkę. Choćby kwestia rozerwania opony i taki wynalazek można sobie wsadzić . Podobnie jak oryginalny zestaw do naprawy, który to jest na wyposażaniu naszych aut.
Ostatnio edytowane przez dikileiden ; 20-08-2013 o 19:08 |
|
|
|
|
|
#240 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
|
No wiesz .... lepszy rydz
niż nic . Tak mówi stare przysłowie .Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A zapasówka która nie jest schowana pod samochodem lub w odpowiednim dla niego wytłoczonym w podłodze miejscu to naprawdę kłopot zwłaszcza jeśli jedzie komplet 7-osób , podobnie jest z roletą bagażnika . Wracając do pomysłu to chyba trochę lepszy jest komplet z nabojami.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| koło zapasowe , s-max , zestaw naprawczy |
|
|