Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-08-2013, 01:11   #581
blulpg

Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Cytat:
Napisał djatom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
też dziś przerobiłem swojego elm-a i jest tam opcja alarmu u mnie jest odznaczony czy jak go zaznacze to włączy mi sie alarm??? (oczywiście nie mam sensorów ale na same drzwi może by działal) bo jakoś niechce mi się wierzyć było by to za łatwe
PO ZAMONTOWANIU NOWYCH ZEGAROW FOCUS NIE ODPALA IMMO W LICZMIKU SIEDZI PRAWDOPODOBNIE CZY ISTNIEJE MOZLIWOSC WYLACZENIA LUB USUNIECIA GO JAKOS STARYCH ZEGAROW JUZ NIE ZALOZE BO USZKODZONE A MOZE PRZELUTOWAC UKLADY SCALONE TE 2 MALUTKIE???Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. PROSZE O ODPOWIEDZ HELP MOJ BIEDNY FOCUSIK 1,6 2005R

Bump:
Cytat:
Napisał djatom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
też dziś przerobiłem swojego elm-a i jest tam opcja alarmu u mnie jest odznaczony czy jak go zaznacze to włączy mi sie alarm??? (oczywiście nie mam sensorów ale na same drzwi może by działal) bo jakoś niechce mi się wierzyć było by to za łatwe
PO ZAMONTOWANIU NOWYCH ZEGAROW FOCUS NIE ODPALA IMMO W LICZMIKU SIEDZI PRAWDOPODOBNIE CZY ISTNIEJE MOZLIWOSC WYLACZENIA LUB USUNIECIA GO JAKOS STARYCH ZEGAROW JUZ NIE ZALOZE BO USZKODZONE A MOZE PRZELUTOWAC UKLADY SCALONE TE 2 MALUTKIE???Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. PROSZE O ODPOWIEDZ HELP MOJ BIEDNY FOCUSIK 1,6 2005R GADU GADU 10626208 LUB JEST JAKIS FACHMAN KTORY TO ZROBI OKOLICE WAWY NIEDROGO PROSZE O NAMIAR

Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-08-2013, 09:23   #582
ddzilins
ford::advanced

Model: Ford Mondeo MK4 Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi 163PS (184PS by Polarny/Heko)
Rocznik: 2011

Tak, immo siedzi w zegarach. Trzeba je przeprogramować. Stronę wcześniej masz post Mayaka a w jego podpisie:
Cytat:
PROGRAMOWANIE IMMOBILIZERA w FF2 (wymiana zegarów) # programowanie dodatkowego kluczyka * odczyt błędów, zmiana konfiguracji (FF2/C-Max/Kuga/MND4/S-Max/Gal3) -> PRIV
Stary 12-08-2013, 09:56   #583
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

smutna sprawa - kolega nie odrobił pracy domowej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
proponuje poczytać:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

PATS (Passive Anti Theft System) w FF2 jest zrobiony w ten sposób, że kody kluczyków są w zegarach, a zegary są sparowane z modułem sterującym silnikiem

W Warszawie możesz to zrobić w ASO (podejrzewam, że pewno koło 300zł), ale też ja potrafię zaprogramować immo w nowych zegarach -> PRIV

Bump: ddzilins - dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-08-2013, 10:09   #584
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

wczoraj pojawiła się (2 tyg. temu testowałem wersję beta) nowa wersja ELMConfiga - 0.2.10 -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

zmiany
- automatyczny wybór prędkości połączenia
- obsługa konfiguracji modułu KVM (platforma FF2)
- obsługa konfiguracji ACU = radia (FF2)
- możliwość wgrania fabrycznej konfiguracji modułów (As-Built), wymagane podłączenie do internetu (FF2)
- poprawki w obsłudze PCMa dotyczące parametrów w vid-block (Kuga 4WD/2WD)
- poprawki w liczeniu sumy kontrolnej na trzeciej stronie konfiguracji HEC (FF2 zegary poliftowe)
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-08-2013, 10:24   #585
amoebaFCP
ford::average

Model: Focus MK2 FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008

A obsługi SID83M jak nie było, tak nima Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może się w końcu doczekam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
amoebaFCP jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-08-2013, 17:10   #586
mariuszbox

Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007

Witam wszystkich czytających i udzielających się w tym wątku. Zamierzam zakupić ELM'a z zamiarem użycia go w C-Max'ie i Focusie C-Max z programem ELMConfig. Mam na uwadze dwie aukcje gdzie interfejs obsługuje obydwie magistrale, ponieważ jednak przy nazwie interfejsu używane są różne dodatkowe symbole dla pewności proszę o wyjaśnienie co one oznaczają (wytłuszczone) i ew. który byłby odpowiedniejszy do C-Max'a:
1. Interfejs ELM327 MS CAN HS Ford ELMconfig FF2 FFN adres aukcji [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
2. ELM327 MS HS CAN FORD J1850 VPW PWM ELM 327 + TDCi adres aukcji [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

W pierwszym przypadku oprócz FFN? jest FF2 a więc C-Max chyba też, czy ktoś go już testował?

Ponieważ sprzedającym jest ta sama osoba może ktoś w forumowiczów już się z nim zetknął i mógłby podzielić się doświadczeniami? Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez mariuszbox ; 20-08-2013 o 08:57
mariuszbox jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-09-2013, 13:54   #587
mariuszbox

Czy naprawdę nikt z Was nie może pomóc?
Stary 02-09-2013, 14:38   #588
Grinch
ford::advanced

Model: Focus MK2 / FOCUS MK4 Titanium
Silnik: 1.6 100KM Pb95 / EcoBoost 1.0 125KM
Rocznik: 2005 / 2019

W wyborze konkretnego modelu Ci nie pomogę. 3 miesiące temu kupiłem od niego interfejs i działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zawsze możesz napisać do niego i podpytać.
Stary 02-09-2013, 15:59   #589
mariuszbox

Sęk w tym, że nie odpowiada na zapytania. Z jakim oznaczeniem kupiłeś (może link)? Czy działa z ELMConfig i czy używałeś go może z C-Max'em?

Edit
Jeżeli dokonałeś u niego zakupu to podeślij mi nr. telefonu tego sprzedawcy to do niego zadzwonię.

Ostatnio edytowane przez mariuszbox ; 03-09-2013 o 09:16
Stary 03-09-2013, 09:23   #590
mariuszbox

Cytat:
Napisał mariuszbox Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... przy nazwie interfejsu używane są różne dodatkowe symbole dla pewności proszę o wyjaśnienie co one oznaczają (wytłuszczone) i ew. który byłby odpowiedniejszy do C-Max'a:
1. Interfejs ELM327 MS CAN HS Ford ELMconfig FF2 FFN adres aukcji [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
2. ELM327 MS HS CAN FORD J1850 VPW PWM ELM 327 + TDCi adres aukcji [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Odpowiem sobie sam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Protokoły:
• J1850 PWM (41.6 kbaud)
• J1850 VPW (10.4 kbaud)
Odpowiedz

Zasady postowania