![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX MK2
Silnik: 2,0 TDCi 150/180 PS
Rocznik: 2017
|
Witam serdecznie,
Czy ktos moze juz dobieral sie do regulacji hamulca recznego? Jak sie zdejmuje te nowa oslonke? Jak tak to prosze o podpowiedz jak sie za to zabrac. Dzieki serdeczne za wszelkie sugestie. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-10-2007
Model: C-max Titanium
Silnik: 1,6 150 KM
Rocznik: 2012
|
Dzisiaj zamówiłem książkę Dietera Korpa Ford C-max od 2010. Oczywiście w języku niemieckim, ale pismo dla analfabetów czyli obrazki powinny pomóc przy demontażach. Zobowiązuję się
-w miarę wolnego czasu - wykonać konieczne skany. Jak ktoś ma dobry program OCR to może i jakoś wprowadzi tekst do tłumacza online, nie mówiąc o zdolnych, znających język. Jak dowiadywałem się w WKiŁ w tym i przyszłym roku nie przewidują wydania tej pozycji. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Jeżeli w dalszym ciągu szukasz informacji nt. regulacji hamulca postojowego to mogę przesłać (najlepiej na pryw, bo to w końcu nie bardzo legal) skan z książki Dietera Korpa w jez. niemieckim. Skan jest zapisany za pomocą Fineradera do pliku doc (Word 97-2003 lub 2007) i jest edytowalny. Można go wrzucić do tłumacza. Google robi to kiepsko. Kupiłem tłumacza z firmy Techland będę go miał chyba jutro, może ten będzie lepszy chociaż z niemieckiego na polski to raczej cudów nie będzie.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Artur
Model: c-max
Silnik: 1,6tdci
Rocznik: 2006
|
znam niemiecki, wiec moge pomoc, jakby cos. w razie czego to slac na maila: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tylko nie przesadzac z iloscia - calej ksiazki nie bede tlumaczyl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Dzieki serdeczne ale ksiazke tez zamierzam zamowic tylko musze chwilke zaczekac. Jak sie za to zabiore to wrzuce opis. A z tlumaczem ostroznie bo w jezyku niemieckim jest "dziwny" szyk zdania i czesto tlumacz tlumaczy kompletnie odwrotnie niz jest w domysle. Nie idzie tak gladko jak z angielskim tlumaczeniem. Jak cos bedzie nie jasne to moze pisac na priv bo szprecham i ci pomoge z checia jak beda jakies niejasnosci. Ja se odpuscilem tlumacza i sie po prostu nauczylem tego jezyka i widze roznice.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|