![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-06-2008
Model: Mondeo
Silnik: TDDI 2,0
Rocznik: 2001
|
Podczas jazdy zaczął przerywać, szarpać, nie można przyspieszyć. Na wolnych obrotach chodzi normalnie. W końcu nie dało się jechać, zgasł nawet na wolnych obrotach.
Nie dało się odpalić. Po około pół godzinie odpalił i jak gdyby nigdy nic, jeździłem dwa dni. Ostatnio to samo - wróciłem na lawecie. Trzy dni jednak jeżdżę (tylko po mieście) po kilka kilometrów i nic się nie dzieje. Boję się oddalić od domu, bo pewnie jak się mocniej rozgrzeje - będzie to samo. W czasie "dławienia się" gdy przygazowuję żeby wszedł na obroty, dymi na siwo i strasznie szarpie. Nie zapala się żadna kontrolka. Co to może być??? W pobliżu nikt nie ma komputera do Mondeo TDDI 2001. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Objawy wskazuja na pompke przy baku. W poblizu tzn gdzie?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
W pobliżu, znaczy w odległości, której nie bałbym się pokonać aby mi auto nie zdechło.
A czy objawy nie wskazują czasem na zawór EGR? Trochę poczytałem na forum, ale nie mam pewności. Jest jeszcze jakaś pompka pomocnicza. Może to ona? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Zawsze może ktoś podjechać żeby się podłączyć tylko trzeba wiedzieć gdzie?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Sulechów. Ze Szczecina trochę daleko. Najbliżej mam w Zielonej Górze. Chyba zaryzykuję pojechać.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-02-2010
Model: mondeo kombi
Silnik: 2,0 131 KM
Rocznik: 1999
|
witam podepne sie do posta
mam podobny problem moje mondeo 2 litry benzyna lpg szarpie i dlawi sie czasem cos strzeli w wydech. sprawdzilm juz chyba wszysko tj 1. nowe swiece ford 2.zmoana przewodow wn bosch be z zmian 3.podmieniona cewka wrz z kablami WN 4.diagnostyka komputerowa blad ( uboga mieszanka) 5.nowe filtry gazu gaz sekwencja zalozona okolo rok temu nie mam juz pomyslu co to moze byc sprawdzona i wyczyszczona przepustnica oraz przeplywka spalanie w normie tj okolo 10-11 l gazu w cyklu mieszanym |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Sonda lambda sprawdzona?
|
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
ford::beginner
![]() Imię: Arek
Model: Ford Mondeo MKIII Kombi
Silnik: 2.0 TDDi
|
Bump:
Cytat:
Witam! Miałem ten sam problem u siebie, a mianowicie działo mi się to samo jak jechałem w trasie i trochę mu depnąłem tak do 180km/h. Tracił moc, silnik przerywał, gaz w podłodze obroty spadały cały czas, dymił na siwo i gasł, jak se postał to odpalał. 3 razy byłem ściągany z trasy. U mnie to była pompa paliwa, która znajduje się pod miejscem pasażera z tyłu po prawej stronie. Wymontowałem pompę, podłączyłem lewe zasilanie, a paliwko ledwo co leciało, podłączyłem więc odwrotnie zasilanie, żeby pompa wypluła to czego się najadła. Może był tam jakiś syf, ale tego nie wiem -może po prostu zawór się zaciął? Miałem kupować nową pompkę - koszt na allegro 140 zł, ale od momentu demontażu i cofnięciu zawartości mam święty spokój. Wczoraj wracałem z Urodzin dziadka i trochę mi się spieszyło, więc przy okazji zrobiłem mu próbę 200 km/h i ku mojej uciesze dojechałem do domu mydełkiem o własnych siłach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i chodzi jak ta lala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Cytat:
P.S. Dla tego nie cierpię LPG! Miałem 2 samochody na gaz i wszystkie doprowadzały mnie do szewskiej pasji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Ricz1927 ; 02-09-2013 o 23:09 |
||
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Dariusz
Model: mondeo Mk III
Silnik: 2.0 TDDI