![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-12-2009
Model: czarny, grafit,turkus
Silnik: ,Pb,ON
Rocznik: 1993,1990
|
tak, tyle kosztowały części. Pisze o tulejkach, więc czytaj uważnie.
wybajerowali Cie na 1700zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja natomiast sam to zrobiłem. geometria 150zł, z tyłu tylko dociągneli śruby wahaczy. jak zaprowadzisz auto do mechanika tyle szykuj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo na pewno im się nie będzie chciało wyciskać tulejek, tylko wstawią nowe wahacze i drążki.
|
|
|
#32 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
Cytat:
"całe zawieszenie mnie wyniosło - same cześci ok 500 zł nie pamietam dokładnie razem z tulejami przednimi " Napisałeś bardzo niejednoznacznie. 2. Nikt mnie nie wybajerował na 1.700 zł. Dokładnie wyszło 1.745 zł, z tego 1.195 zł to części, które kupiłem sam, 420 zł wymiana tego wszystkiego, 130 zł geometria. Jeżeli wolisz wymieniać same tulejki, twoja sprawa. Za pierwszym razem też to zrobiłem i później żałowałem. Zbyt długo nie wytrzymały. |
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-12-2009
Model: czarny, grafit,turkus
Silnik: ,Pb,ON
Rocznik: 1993,1990
|
proste,
jak dbasz tak masz. nawet gdybyś wstawił oryginały to i tak reszta nie wytrzyma. znów coś się posypie. taki urok forda. co nie ulega stwierdzeniu że po 200 tys km sypie się ford Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 1700zł to chyba 20% wartości samochodu...a to tylko zawieszenie.
Diagnostyka komputerowa pojazdów do rocznika 2010r. ..... i te jeżdące i te niejeżdżące...... Ostatnio edytowane przez majsterus_nt ; 14-03-2012 o 19:34 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
za 1200PLN kupiles wszystkie wahacze na tył??? gdzie???
|
|
|
#35 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: Focus
Silnik: 1,8 16V+LPG
Rocznik: 1999
|
To wersja oprócz kombi firmy MEYLE
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] To do kombi [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Trzeba jeszcze doliczyć "cukierki" i mamy komplet Jeszcze rok temu było dużo drożej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#36 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
|
Cytat:
Alledrogo - wahacze pod sprężynę Meyle (z kompletem śrub) - 2x219 zł; kości Lemforder 2x110 zł plus przesyłka, wahacze górne Lemforder 2x140 zł plus przesyłka, do tego (w "fordowskim" sklepie internetowym) śruby, nakrętki, łączniki i gumy stabilizatora ok. 210 zł. Co do łącznej ceny - cóż, jeżeli chce się mieć sprawny samochód, trzeba płacić. Napisałem wczesniej "wszystkie poprzeczne', nie "wszystkie" Ostatnio edytowane przez korek007 ; 15-03-2012 o 09:07 Powód: uzupełnienie |
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Karol
Model: Focus combi
Silnik: 1.8tddi
|
Witam koledzy podepnę się po posta. Ja wymieniałem w swoim kombi caly komlet wahaczy cięzko było znależć w całym komplecie znalazłem na allegro komplet firmy srline koszt 600zl(wszystkie whacze) co do śrub można kupić w zwykłym sklepie metalowym twardość i wymiar znalazlem na sklepie forda oczywiście śruby mimośrodowe trzeba kupić. Także całkowity koszt 600zl zawiecha wymiana 250zł i na śrubach zaoszczędziłem to wyszło nie całe 1000zl.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#38 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-07-2007
Model: FF1
Silnik: 1.8 TDDI
|
Witam
Odchodzicie od tematu kolega napisał (Czy da sie wymienic bez wyciagania wahacza wzdłuznego tuleje tak zwane cukierki ?). Ja odpowiedziałem, a tu znów kto ,za ile i gdzie. Dodam jeszcze do tego co napisałem wcześniej, że odpiąlem przewód hamulcowy gumowy (można odciąć mocowanie wraz z przewodem i później przyspawać migomatem) |
|
|
|
|
|
#39 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus
Silnik: 1,8 tddi
Rocznik: 2003
|
No i gdzie ta fotka tego sciągacza wlasnej roboty ???
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 31-08-2014
Model: focus
Silnik: 1.6
|
Proszę mi podpowiedzieć czy opłaca sie inwestować w wymianę samych tulei wahacza wzdłużnego w mk1 przy przebiegu 210 tys ( nigdy nic nie bylo robione w zawieszeniu od nowosci ) czy zainwestować w cały zestaw naprawczy tylnego zawieszenia tj wszystkie tuleje razem z kompletem srub. mam do wymiany tuleje od wzdłużnego ale obawiam sie czy reszta nie zacznie sie wkrótce sypać.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|