![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#221 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Ford S-MAX PLATINIUM X, Ford Escape 2.0 AWD ecoboost 2020 Daihatsu Terios J2 4x44
Silnik: 2.0 TDCI 143 km, 2.0 ecoboost 243 km, 1.5 benzyna 106 km
Rocznik: 2008, 2020, 2006
|
Cytat:
SUPER!!! Będziemy zobowiązani. pozdrawiam Michał |
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-03-2009
Model: Focus MK1 / Mondeo MK4 PS
Silnik: 1.8 TDDI / 2.0 tdci
Rocznik: 2003 / 2010
|
Cześć wszystkim
Ja również jestem zainteresowany klawiszami do tego ' ścierwa' - inaczej nazwać nie można. Cała ta farba zeszła już z przycisków - najlepsze że podczas używania nie były dotykane tłustymi paluchami (większość co się dało to z kierownicy albo dotyk ) oraz nie było czyszczone plakami itd - a klawisze to wszystkie... masakra. Najgorsze jest to, że wcześniej lub później to dotknie każdego - każdy ze znajomych co ma NX'a to mówi że już zaczynają pęcherze się pojawiać i to tylko kwestia czasu. Ford niestety cenę za ten 'drobiazg' liczy sobie sporo a to właśnie jest nie z winy użytkowników. To nie chodzi o samo radio - lecz o sterowanie nawiewami temperaturą.. - nie jest to część eksploatacyjna jak swiece, amortyzatory, opony, płyny... Może należy im napisać aby dali podpunkt do swojej karty przeglądów, że przyciski do NX'a należy wymieniać np co 100 000 km ........ a teraz pytanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - czy ktoś już wie skąd można dostać klawisze ? albo hurtem kupić więcej osób po komplecie i jak cenowo ? [ aso jak zwykle cena ok 800 ] - za to kupie taśme malarska i sobie opisze co tam ma być w miejscach przycisków.. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
|
|
#223 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: BMW 320 D
Silnik: 2.0 D 163PS/380Nm
Rocznik: 2012
|
Ello i jak drodzy koledzy będą te przyciski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#224 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-01-2008
Model: Fusion i Mondeo MK4
Silnik: 1.4 PB i 2.0 ON
Rocznik: 2004 i 2007
|
Mój znajomy mieszka w małej miejscowości ale jak tylko będzie w Southampton to podejdzie to Forda i zapyta o cenę - tak jak już pisałem wcześniej.
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Dla odświeżenia tematu podaję listę dostępnych przycisków w cenie 17.20 zł. za sztukę.
PRZYCISKI: nr - ilość dostępnych szt. 1 - 1 2 - 2 6 - 1 8 - 1 10 - 3 11 - 2 12 - 3 D - 1 E - 1 F - 1 G - 1 X - 1 oraz przycisk wysuwania CD - 2 szt. Istnieje też lista chętnych na zakup przycisków po zebraniu odpowiedniej ilości osób na 2 komplety. PRZYCISKI KOMPLET NR 1 , 2 (zakupiony po zebraniu chętnych) nr - zarezerwował 1 2 3 Hansolo, sakin 4 5 Hansolo, artur1970 6 sakin 7 8 9 rafal8967 10 11 12 A szaqall111 B szaqall111, cysior C michał71,szaqall111 D rafal8967 E F G H X Y -AC+ michał71,Bartolomef -AUTO+ Bartolomef wyłącznik główny Bartolomef oraz przycisk wysuwania CD Poniżej schemat z oznaczeniem nr przycisków Ostatnio edytowane przez artur1970 ; 17-09-2013 o 21:21 |
|
|
|
|
|
#226 |
|
![]() Imię: Michał
Model: S-max
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2007
|
8-michoteczek
X- michoteczek C- michoteczek -AC+ michoteczek
|
|
|
#227 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
BTW - czy ktoś już doszedł do tego jak zdejmuje się te dwa mniejsze pokrętła regulacji temperatury w NX?
|
|
|
|
#228 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Kuga
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
witam
jeśli chodzi o przyciski klimy - przy odrobinie chęci da się zdjąć bez specjalnego wyjmaka. potrzbeujemy np. coś z plaską cienką końcówką. - zaczynamy od wyjęcia środka przycisku (wkładamy wyjmak między środek a zewnętrzną część, tak aby podważyć jeden z trzech plastików zatrzaskujących) : Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po wyjęciu środka wygląda to mniej więcej tak (z lewej widać środek z trzema "łapkami" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - następnie musimy włożyć wyjmak między dwa elementy - trzpień enkodera oraz zewnętrzna część przycisku, znów podważamy aby odskoczył zatrzask i wyciągamy do góry: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - po wyjęciu widzimy sam enkoder (widok z góry): Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - sama zewnętrzna część: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - część panela z samym enkoderem: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. myślę, że to troche rozjaśni sytuacje.. pozdrawiam. ps. taka sama procedura do lewej i prawej strony (AUTO i AC) |
|
|
|
|
|
#229 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-06-2012
Model: MK4 TiX
Silnik: 2.0 Duratec 145KM
Rocznik: 2008
|
Dzięki serdeczne za to info!!
Walczyłem z tym z pół roku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#230 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Dzięki serdeczne za to info!
Mimo zdjęć i wiedzy gdzie są zaczepy, te pokrętła wychodzą jednak nadzwyczaj trudno... Ważne, że wyszły i nic się nie połamało i nie poniszczyło! Koledzy kupujący przyciski - może jest jakaś metoda zamówienia samego przedniego plastiku NXa (tego "między klawiszami" - całego przodu). Na maleńkiej naklejce z kodem kreskowym jest numer części "8 618 003 736" dla tego koloru tytanowego. Bardziej by mnie interesował fordowski "grafit wpadający w brąz"... Ta druga część (przykrywka z napędu DVD/SD) ma numer "8 618 003 130" - dotyczy też koloru tytanowego a lepsza była by w kolorze fordowskim "grafit wpadający w brąz". Generalnie jeśli ktoś wie, że ktoś ma te przednie plastiki NXa, to bardzo proszę o info...
|
|
![]() |
|
|
|