Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-09-2013, 22:09   #11
ziomekx

Domyślnie Odp: [Mondeo MK4] Prośba o opinię

Zadzwoniłem do miłej pani i opowiedziała mi trochę o tym aucie.
Tak jak w opisie auto było serwisowane w ASO do czerwca 2012, a później własnym sumptem u znajomego mechanika.
Rok temu rozrząd był wymieniany (chyba przy 200tyś to się robi), oraz ostatnio alternator.
Więcej na temat historii to chyba się nie dowiem.
Pozostaje zobaczyć auto na własne oczy.

Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2013, 07:58   #12
mefkm
ford::average

Imię: Krzysiek
Model: Mondeo MK4 Titanium aut.
Silnik: Duratorq 2.0L 143PS
Rocznik: 09.2008

ale w ogłoszeniu stoi, że rozrząd wymieniany w aso w czerwcu zeszłego roku (zalecają przed 200 kkm, a niektóre już nawet przy 180kkm) od tego czasu mineło już 15 miesięcy i te 40kkm lub nawet 60kkm przejechane prze właściciela świadczy o dość intensywnym użytkowaniu, a że w tak krótkim czasie (15 miesięcy) poszło do wymiany sprzęgło, dwumasa i ostatnio alternator, sądze, że właściciel ma już dosć przestojów auta w serwisie i sprzedaje

na plus tego auta przemawia wymiana tych wszystkich elementów, które i tak prędzej czy później każdy z nas będzie musiał w swoich autach (o zbliżonym przebiegu) wymienić
mefkm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2013, 11:25   #13
ziomekx

Hm, tez prawda.
Dzisiaj przeglądając oferty natknąłem się na całkiem ciekawą ofertę trochę po za moim zasięgem, ale może mały kredycik by mi pomógł. Moglibyście coś dodać na temat tego auta http://allegro.pl/show_item.php?item=3560529023 ?
Ile kosztuje utrzymanie takiego auta - przeglądy itp. itd.? Wiem jak wygląda sytuacja w dieslu - bo kumpel ma, a tutaj nie mam zielonego pojęcia.

Ostatnio edytowane przez ziomekx ; 19-09-2013 o 11:27
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2013, 11:36   #14
Towarzysz

Imię: Robert
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010.06

taki opis że bym kupował od ręki ale ile w nim prawdy? Taki wypas, taki silnik tylko wsiadać i hulać...

Ahhh.... Handlarz odkupił od prezesa banku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli prezes musiał mu sprzedać za jakieś 35000zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Regulowane zawieszenie <3 Obiło mi się o uszy na tym forum że wymiana jednego amorka to koszt rzędu 2000zł za sztukę/ nie ma zamienników ;-)

Ostatnio edytowane przez Towarzysz ; 19-09-2013 o 11:39
Towarzysz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2013, 11:44   #15
ziomekx

Właśnie to zawieszenie trochę mnie przeraża Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2013, 11:45   #16
RafałB
ford::expert

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012

Autko NIE od Prezesa a "dyrektora oddziału" banku, a to troszkę zmienia...Prezes Banku raczej Mondkiem nie lata Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-09-2013, 16:03   #17
Towarzysz

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010.06

Oj tam co nie zmienia faktu, że taki dyrektor oddziału powinien być swój gość i sprzedawać sam ;-)
Towarzysz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2013, 18:25   #18
jaculek63
ford::advanced

Imię: Jacek
Model: mondeo mk3/mk4 Titanium S(było)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004/2009

Moje uwagi to przód jak i tył od ST ale tylny dyfuzor w kolorze zderzaka a o ile mi wiadomo dyfuzory były w kolorze silver i antracyt.
Brak znaczka 2,5tT na błotnikach a takowe były w tych wersjach no i ospojlerowanie progów nieobecne a wersja S takowe ma.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jaculek63 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-09-2013, 09:26   #19
ziomekx

Chybiony wyjazd i to o sporo ...
Auto bez książki serwisowej (bank był właścicielem to dobrze, że nie gubia pieniędzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Silnik najprawdopodobniej przełożony - nowe śruby, nowa osłona silnika, spawane końcówki tłumika
Brak jakichkolwiek wpisów w komputerze (totalnie wyzerowany).
Sam silnik z oznakami dłuższego postoju (wyjętę świece).
Nie "zbiera" się tak jak powinien.
Przednia szyba lekko odklejona lub rozwarstwiona - pierwszy raz coś takiego widziałem.
Ślady gaszenia komory silnika

Karoseria ogólnie ok i zawieszenie też, tyle jeżeli chodzi o plusy.

Chyba dam sobie spokój poszukiwaniem auta w ten sposób - trzeba się teraz zatrzymać i przemyśleć możliwości...
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-09-2013, 10:04   #20
kordyl
ford::professional

Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał ziomekx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
spawane końcówki tłumika
Bo to żadne tit s tylko tit x z dospawanymi końcówkami.
Jedynie zderzak przedni ma od titanium s. Pewnie go założyli jak poprzedni się sfajczył przy pożarze komory silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał jaculek63 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Brak znaczka 2,5tT na błotnikach a takowe były w tych wersjach
Tylko na jednym błotniku od strony kierownika występują w oryginale.

Ostatnio edytowane przez kordyl ; 20-09-2013 o 10:06
kordyl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania