Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-09-2013, 20:54   #221
XxXSTUDIXxX
ford::average

Imię: Jarosław
Model: FORD MONDEO
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie

W scalaku w zabrzu dostaniesz na pewno

TAPNIETE SG GT-N7000

XxXSTUDIXxX jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-09-2013, 16:45   #222
jendrekmak
ford::expert

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Zmiana podświetlenia deski rozdzielczej.

Cytat:
Napisał Czuubi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
do zegarka i z tego co zrozumialem sterowania szyb są takie same ?
nie są takie same bo w sterowaniu szyb są te mniejsze a w zegarku te większe
jendrekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-09-2013, 16:48   #223
MaXyM

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

Kazdy sklep z czesciami elektonicznymi
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-09-2013, 00:22   #224
Ricz1927
ford::beginner

Imię: Arek
Model: Ford Mondeo MKIII Kombi
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2001
Talking Odp: Zmiana podświetlenia deski rozdzielczej.

Cytat:
Napisał djibiza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zobaczcie raporty DEKRA, wszystko jasne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mondeo mk3 i mk4 są wyżej niż passaty b5 i b6.
Bo w B6 wsadzili chu..wy motor 2.0 TDI Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., a poza tym Passat gorzej się prowadzi i jest strasznie nie wygodny! Dla porównania:
Passat --->Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mondeo ---> Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jedno co przemawia u mnie za Paskiem to małe spalanie 4-5,5 max 1.9Tdi, bo u mnie Mondek pali 6-9,5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ricz1927 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-10-2013, 09:40   #225
KmL22
ford::amateur

Imię: Kamil
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130km
Domyślnie Re: Zmiana podświetlenia deski rozdzielczej.

Pozwole sobie odświeżyć, gdyż po przeczytaniu całego tematu postanowiłem również u siebie wymienić podświetlenie.
- Pytanie odnośnie SMD, gdyż wszędzie były linki do alledrogo, które już dawno wygasły - rozumiem, że należy zaopatrzyć się w najzwyklejsze SMD 3528, 0805 na ~3.3V ?
- Diody do licznika W5W (zrobione z 5xSMD) są na 12V i 24V, 12 mogą się chyba przepalać po jakimś czasie, ale czy te na 24 nie będą świeciły za słabo? jakie macie u siebie?
- Ostatnie pytanie o wyświetlacze w liczniku, aby dostać się do zielonej folii należy je wylutować z płytki?
Chodzi o mondeo po LF Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
KmL22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-10-2013, 18:11   #226
jendrekmak

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Re: Zmiana podświetlenia deski rozdzielczej.

Cytat:
Napisał KmL22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rozumiem, że należy zaopatrzyć się w najzwyklejsze SMD 3528, 0805 na ~3.3V ?
tak, a napięcie wynika z rodzaju diody w zależności oczywiście od koloru może być minimalnie inne ale cały czas zbliżone do 3V. żadnych rezystorów się nie używa.
Cytat:
Napisał KmL22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Diody do licznika W5W (zrobione z 5xSMD) są na 12V i 24V
tylko 12V bo 24V nawet się nie zaświecą ale skoro pytasz w ten sposób to masz niewielką wiedzę w temacie elektroniki więc się poważnie zastanów nad przeróbką bo możesz nie podołać.
Cytat:
pytanie o wyświetlacze w liczniku, aby dostać się do zielonej folii należy je wylutować z płytki?
nie
jendrekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-10-2013, 20:23   #227
KmL22
ford::amateur

Imię: Kamil
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130km
Domyślnie Re: Zmiana podświetlenia deski rozdzielczej.

dzięki za odpowiedz! spokojnie, poradzić sobie poradzę nie takie rzeczy się robiłoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co do wiedzy nie mówię że jestem pro, chociaż może mnie to stawiać w złym świetle biorąc pod uwagę fakt, iż jestem po technikum elektronicznymGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale było to wieki temu, kiedy to jeszcze lutownice nagrzewaly się pół godzinyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z resztą we wcześniejszych postach ktoś pisał, że co do diód W5W lepiej zainwestować w lepsze bo mogą nie wstrzymywać skoków do 14v i się będą często przepalac (swoją drogą nie widzę różnicy w diodach W5W z allegro za 2,99 a np. 8zł wyjątkiem są te na 24v)
Wracając do tematu, aby dostać się do folii z wyświetlacza w takim wypadku wystarczy go 'odczepic' na 2och zaczepach od strony płytki?
KmL22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-11-2013, 21:28   #228
Mewa_lp

Imię: Damian
Model: mk3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2001

To mi chłopaki tez pomóżcieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam mondka przed liftem i przepaliły mi się żarówki w pokrętłąch od nawiewu. Jak się dostać tam, ile ich jest i jakie diody kupić? Również ta zielona poświata jest wytarta miejscami można to jakoś naprawić?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mewa_lp jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2013, 23:05   #229
karwas8

Imię: Piotr
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130 ps
Rocznik: 2008

witam panowie chcem rowniez dokonac tych zmian

ale problem jaki mam wszystkie linki ktore byly w temacie sa juz w archiwum
kolejna spraawa to to ze chcem oswitlenie zegarow i konsoli zrobic na niebiesko a nigdzie niemoge znalezc tyh diod ktpre tam sa

do tego mam drewno i chcem dolozyc pod ten styl pare rzeczy
-podlokietniki
-itp
dolozyc oswietlenie w klamkach i z tylu pod nogi
dolozyc oswietlenie zewnatrz z tylu (listwa pod drzwiami ztylu dwie strony)
doswietlic bagaznik
zalozyc ringi w przod
wrzucic peinga z navi , tv itp

ale najpierw prosze o pomoc z tymi diodami
karwas8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2013, 23:39   #230
Mariusz
ford::professional

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

Cytat:
Napisał karwas8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oswitlenie zegarow i konsoli zrobic na niebiesko
kup przezroczyste i pomaluj olejną na niebiesko. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie mogłem sie powstrzymać, sorry

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania