![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
Model: Focus
Silnik: PNDD + LPG
Rocznik: 2018
|
Nikt nie odniósł się do chyba najważniejszej kwestii dla której zmieniasz auto.
Znajomy z rodziną 2+4 jeździł trochę Galaxy i zmienił na Grand Voyager'a ze względu na... małą ilość miejsca. Akcja rozgrywała się w tym samym pułapie cenowym, co twój. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
|
Oczywiście, że masz rację, Galaxy, Sharan, Espace czy Ulysse/Peugeot 807 czy citroen c8 to samochody, w których da się przewieźć 7 osób ale bez bagaży. Wiem o tym.
Chryslera nie brałem pod uwagę, chyba nie jest zresztą większy dużo niż wyżej wymieniony. Obawiam się w nim, napraw, ale chyba nie potrzebnie. Bardziej zastanawiam się jeszcze nad VW Transporter w wersji Multivan. Ale one są o wiele droższe i 20 tysi chyba nie wystarczy. |
|
|
|
#23 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Mogę pomoc w ocenie auta z niemiec za friko.
Okolice paderborn,dortmund,bielefeld. Jeśli coś znajdziesz w tych rejonach w twojej cenie, napisz i podjade poogladam czy warto się pofatygowac i go ściągać. Zawsze to pewniejsze niż od handlarza zPL. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mario
Model: Galaxy Mk2
Silnik: 2.3
Rocznik: 2001
|
Cytat:
Rozważałem inne modele w tym Grand Espace i Grand Voyagera. Grand Espace przegrał z powodu zaawansowanych rozwiązań mechaniczno - elektryczno - elektronicznych, które są z założenia droższe w naprawie. Na plus był komfort, elastyczność kształtowania przestrzeni wewnętrznej oraz ilość miejsca. Grand Voyager przegrał z powodu wujowych silników oraz z powodu idiotycznego rozwiązania polegającego na umieszczeniu trzyosobowej kanapy w najwęższym miejscu wnętrza - między tylnymi kołami. Czyli w skrajnym przypadku kiedy wieziesz 7 osób to 4 podróżują komfortowo a 3 cisną się w trzecim rzędzie. Na plus komfort i sylwetka - najładniejszy van z konstrukcji około 10 letnich w mojej subiektywnej opinii.
|
|
|
|
#25 | |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Lecz miał farta bo trafił na handlarza, który nie miał pojęcia co sprzedaje. Nie wiem może amator. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 20 tys. starczy lecz szukaj po prywatnych ofertach, a nie stricte po handlarzach i te perły cenowe blisko 10 koła omijaj szerokim łukiem. A znów jak patrzysz na cenę koło 20 tys. to okazje z końca produkcji z max wypasem też bym dzielił przez dwa. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::average
![]() Imię: antek
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI 120 kW
Rocznik: 2012
|
do Graba , jeśli Ci pasuje to możemy się umówić w połowie drogi. Mam do sprzedania alhambrę 1,9 tdi 131 kM 30.05.2003 przebieg 202 tys. Przy 185 tys wymieniona dwumasa z tarczą sprzęgłową (sachs) oraz rozrząd z pompą wodną. Kupiony w Polsce - jeden użytkownik . Cena 21 tys. negocjacje na priv. Okolice Słupska
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Jak pisałem, szukam samochodu w okolicy wawy,chcę z nim podjechać do mojego mechanika. Na razie szukam i sprzedaję swoją xsarkę, z żalem, no ale cóż 6 osób nie przewiezie. |
|