![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Witam. Przy odpalaniu puszcza dymka przez ułamek sekundy prawie że w ogóle , nie stuka nic w silniku, nie kopci na zimnym prawie w ogóle a na ciepłym W OGÓLE.
I co najciekawsze przestało samo od siebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Spalanie?? Jak sprawdzę to dam znac jakie i co zrobiłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 21-06-2013 o 23:28 |
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 09-08-2005
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCI: 115/153 PH
Rocznik: 2002
|
Witam, odgrzeje kotleta.
Otóż po ostatnim ochłodzeniu dopadły mnie falujące obroty. Na zimnym silniku po odpaleniu mam chwilowe falowanie obrotów w przedziale 800 - 900, po złapaniu lekko temperatury objaw ustępuje. Raz wystąpił dziwny objaw otóż jadąc na 3 biegu na niskich obrotach samochód sam lekko przyspieszył. Latem miałem problem z altkiem i zregenerowałem go, myślałem że falowanie związane jest ze słabym ładowaniem. Na zimnym silniku zegar w liczniku pokazuje 14,6V bez obciążenia po włączeniu świateł mijania spada do 13,6V. Czy ktoś Was poradził sobie z tą usterką? Sam sobie odpowiem. Na moje dolegliwości czyli lekkie falowanie obrotów na zimnym silniku pomogła wymiana świec żarowych. Wszystkie 4 sztuki były przepalone. Obecnie na zimnym silniku nic nie faluje. To tak dla potomnych.
Mondeo MK III TDCI 153 PS 363 Nm Powered by Heko http://www.motostat.pl/user_images/25125/icon1.png Ostatnio edytowane przez trafal ; 15-12-2013 o 10:00 |
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Ja pomogłem u siebie.
Powodem nierównej pracy na zimnym ( kilkukrotnym szarpaniem , falowaniem obrotów ) Był 1 wtrysk oraz ( bardziej prawdopodobne ) zapowietrzanie układu paliwowego. Przewód od filtra paliwa miał malutką dziurkę na zgięciu Po wymianie odpala , chodzi równo i ładnie , nie szarpie , nie falują obroty, nawet podczas jazdy obroty nie zostają na górze. Wszystko działa jak należy Jeżeli administrator uzna że można zamknąć temat to można , ja zacząłem i ja zakańczam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|