Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-11-2013, 09:31   #1341
cahir79
ford::amateur

Model: Ford Focus
Silnik: Benzynowy
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Czy Bt kolegi pazura81 tj. 8m5t-19g488-ak będzie pasować do mojego radia? (Symbole: 4M5T 18K931 BE (data chyba? 050422))?

cahir79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-11-2013, 09:37   #1342
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał p_swiderski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Yes, yes, yes. Ja byłbym chętny. Mam convers+ sprzed liftu, wersja o ile pamiętam to 804 (albo 807, bo coś mi się tak kojarzy). Najbardziej zależy mi na wyświetlaniu usb. Tylko pytanie: jak to logistycznie rozegrać, bo mieszkam w Szczecinie.
no to spokojnie da się aktualizować do 1007 (IDSem tylko do 815)

a co do logistyki: nie bywam w Szczecinie, więc albo zapraszam do Warszawy, albo wyślij kurierem/pocztą/gołębiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - póki mam w garażu SMaxa, to mogę podłączyć do mojego i je zaktualizować

w Mondeo4/SMaxie w zegarach NIE MA immobilizera, więc ponoć (nie sprawdzałem) da się odpalić silnik bez nich

ps.
może z jakiegoś szrotu uda Ci się wypożyczyć jakiekolwiek zegary z MND4/SMax/Galaxy3
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-11-2013, 17:46   #1343
p_swiderski
ford::advanced

Model: Outlander PHEV
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017

Zeby bylo jeszcze latwiej i weselej, to aktualnie w Norwegii jestem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ugadamy sie na PRIV.
Aktualnie mam tak, ze strzalki z NX pokazuja mi sie na Convers+ podczas sluchania muzyki z radia albo mp3 ale z CD. Jak puszczam z pendrive to wyswietlacz glupieje i wychodzi do glownego ekranu, nie pokazujac strzalek. Mam nadzieje ze obsluga usb nauczy skurczybyka wyswietlac te strzalki takze podczas sluchania muzyki z pendrive.
p_swiderski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-11-2013, 20:34   #1344
blazeyzem
ford::average

Imię: Błażej
Model: Mondeo MK V Titanium White Platinium
Silnik: 2.0 EB 240hp -> 260hp AT + SYNC2 -> SYNC3
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał p_swiderski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zeby bylo jeszcze latwiej i weselej, to aktualnie w Norwegii jestem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ugadamy sie na PRIV.
Aktualnie mam tak, ze strzalki z NX pokazuja mi sie na Convers+ podczas sluchania muzyki z radia albo mp3 ale z CD. Jak puszczam z pendrive to wyswietlacz glupieje i wychodzi do glownego ekranu, nie pokazujac strzalek. Mam nadzieje ze obsluga usb nauczy skurczybyka wyswietlac te strzalki takze podczas sluchania muzyki z pendrive.
Ten sam problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na weekend sprawdzę, czy da się jeździć bez zegarów i zaraz będę wysyłał na do upgrade 1007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
blazeyzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-11-2013, 14:41   #1345
Mruczus007
ford::beginner

Model: Mondeo MK4 seria 66
Silnik: 2.3 Duratec-HE 161KM, AWF21
Rocznik: 2008

Zauważyłem, że jak mam podłączony telefon prze BT, to dźwięk ze wszystkich aplikacji z telefonu jest automatycznie przekazywany na „BT audio” w samochodzie: rozmowy telefoniczne, muzyka z playera i komunikaty głosowe z nawigacji.
Obecnie jest tak, że po sparowaniu telefonu (Nokia C7) z modułem BT (CS7T-14D212) komunikaty nawigacji automatycznie przekazywane są z telefonu (telefon jest „niemy”) przez moduł BT do Sony i są dostępne w Soniaku pod pozycją „BT Audio”. Jak się tak ustawi Soniaka, to owszem, komunikaty słychać, ale w głośnikach samochodu… Tyle tylko, że wtedy nie można słuchać muzyki (radio, CD lub USB), bo ta jest dostępna pod innymi pozycjami w Soniaku…

I właśnie o te komunikaty głosowe mi chodzi - czy można zrobić tak:

Soniak sobie gra (radio, CD lub USB), telefon jest „zapięty” na BT (wiadomo – jak ktoś zadzwoni lub jak ja będę chciał gdzieś zadzwonić, to muzyka się wyciszy), a w telefonie jest włączona nawigacja (NaviExpert) i komunikaty słuchać z głośnika telefonu...

Czy ktoś ma na to jakiś sprawdzony patent?

P.S.
Mój poprzedni moduł BT (7S7T-19G488-AE) jest wystawiony w dziale „Sprzedam”.
Mruczus007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-11-2013, 16:30   #1346
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

to normalne zachowanie - Twój poprzedni moduł nie obsługiwał protokołu A2DP (nie było BT Audio) więc telefon wszystkie dźwięki (poza rozmową telefoniczną) wysyłał na głośnik telefonu, a teraz masz moduł z streamingiem audio więc wszystko idzie do modułu i do radia
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-11-2013, 19:28   #1347
siebek

Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019

Koledzy na wstępie poproszę o wyrozumiałość ale żeby przeczytać 135 stron tego wątka nie starczy mi weekendu...

Może jest ktoś kto byłby łaskaw mi pomóc.

Mam Mondeo MkIV Titanium z 2007 roku z radiem SONY 1CD i modułem BT/VC/AUX. Bardzo brakuje mi USB, a już genialnie byłoby mieć streaming audio przez bluetooth (A2DP).
Co muszę sprawdzić aby się dowiedzieć czy jeden z modułów dostępnych na allegro będzie pasował do mojego radia? Jaka jest szansa, że w ogóle uruchomię moduł z USB w moim mondku? Po czym poznać, że dany moduł obsługuje A2DP?
Firmware Convers+: 0815
Firmware Sony: 04-04-14 (nie wiem czy to to...)
siebek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-11-2013, 20:10   #1348
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Z tym radiem Sony moduł BT/VC z USB nie pójdzie. Radio ma za niski firmware i jest do wymiany jeśli się chce założyć moduł z USB.
Stary 17-11-2013, 08:56   #1349
siebek

Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019

tedi_k dzięki za pomoc.
Rozumiem, że np. takie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] z S-MAXa 2011r. by podeszło?
Nie spodziewałem się, że te odtwarzacze są takie tanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
siebek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-11-2013, 13:52   #1350
czader
ford::average

Imię: Lucas
Model: był S-MAX szukam nowszego :-)
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2008

@siebek

pamietaj tez ze w roczniku 2007 masz na pewno starsza instalacje mono wiec nie beda dzialac moduly z USB - troche rzezby jest z tyn zeby to przerobic - ja dalem spokoj i mam VC/BT bez USB ( mam zmieniacz na 6 plyt MP3 i wystarcza ale trzeba nagrywac plyty ...
czader jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania