Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-11-2013, 09:51   #11
fanatyk81
ford::average

Model: focus kombi
Silnik: ST hybrid 313KM/486Nm
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: zmieniła się data produkcji samochodu???

Cytat:
Napisał xywameg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
OK sorry nie znam odpowiedzi. Czytam to forum z wiadomych względów też mam taki samochód ale takiej histerii, spisku producenta i dealerów to jeszcze nie widziałem. Miłego świętowania
ja na nic nie czyham. nie mówie ze to źle, że mnie to niepokoi. jestem przyjaźnie zawsze nastwaiony do każdego. Ale jest widze parę osób, które od razu szukaja w tym paniki ze strony pytającego. Ja nie szukam pocieszenia czy też zrugania. To mnie tylko zastanowiło i chciałęm uzyskać prostą odpowiedź. I tak śledząc niektórych osób wpisy to ograniczaja sie w gółwnej mierze do pitolenia i wnikania w psychikę użytkownika.
To nie forum psychologiczne.
Trzymajmy się tematów-to nam ułatwi wszytskim wiele.

Proponuję naprawdę pisać na temat. A jeśli ktoś uważa, że to bez sensu to mnie to nie obchodzi, ale niech milczy żeby takich wywodów nie czytać.

Pozdrawiam serdecznie!!!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

fanatyk81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-11-2013, 12:09   #12
Atlis
ford::professional

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011

A jakiej odpowiedzi szukasz? Ze planowana data montazu silnika byla 6.11. ale sie nie wyrobili to zrobili 7.11. czy co? Temat z dupy i tyle.
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-11-2013, 16:12   #13
xywameg

Imię: Darek
Model: fokus III
Silnik: 1,6 125KM
Rocznik: 2012

Jeżeli kogoś uraziłem to również przepraszam i nie mam tu zamiaru wnikać w niczyją psychikę. Uważam podobnie jak Atlis, że gro tematów dotyczących MK3 jest taka trochę słaba. Jasne, że forum jest dla wszystkich i każdy może pisać co chce i pytać o wszystko, mi chodzi tylko oto że w MK3 wiele pytań jest-przepraszam ,że tak piszę-węszących spisek. Może ja źle zrozumiałem Twoje pytanie, może nie trzeba było nic rozumieć, ale sam widzisz jak to się skończyło. Odpowiedzi nie dostałeś dowiedziałeś za to jak to Żukom przebijano datę produkcji itd. A ja myślę, że przy nowych samochodach to forum powinno wyglądać tak-skoro mamy gwarancję-zgłaszamy usterkę, problem lub jakiekolwiek nasze wątpliwości i piszemy co na to serwis czy dealer i po takich wiadomościach nasza dyskusja, co dalej robić , czy ktoś miał podobny problem. Naprawdę wiele naszych problemów załatwia się u źródła czyli sprzedawcy, a tak na boku czy pytałeś w salonie? Jeszcze raz przepraszam za off-topa trochę dużo namazałem
xywameg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2013, 16:26   #14
princeas

Model: Focus MK3
Silnik: 1.0 Ecoboost 125KM
Rocznik: 2014

a powiedzcie mi, ile czasu mineło, od kiedy poznaliście date produkcji od dealer'a a odebraliście auto w salonie? ja skladałem zamówienie końcówką września, planowy odbiór połowa grudnia... no ale w salonie dalej nie znają planowanej daty produkcji :] i teraz boję się, że na święta auta nie będzie i będziemy z małżowinką tłuc się świniobusem.....
princeas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2013, 18:21   #15
fanatyk81

Model: focus kombi
Silnik: ST hybrid 313KM/486Nm
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał princeas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a powiedzcie mi, ile czasu mineło, od kiedy poznaliście date produkcji od dealer'a a odebraliście auto w salonie? ja skladałem zamówienie końcówką września, planowy odbiór połowa grudnia... no ale w salonie dalej nie znają planowanej daty produkcji :] i teraz boję się, że na święta auta nie będzie i będziemy z małżowinką tłuc się świniobusem.....
moj wyprodukowany 07.11 wciaz ma status Niemcy fabryka.
kolo 3 tyg od daty produkcji ponoc moze byc.
na poprzedniego czekalem rowno 2 tyg kiedy dojechal do salonu z fabryki(produkcja 16.11, salon 30.12)

wydaje mi sie, ze dokładna data prdukcji powinna byc juz znana
ja zapytalem 28.10 i dostalem odpowiedz konkretna ze 7.11 bedzie robiony
fanatyk81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2013, 19:16   #16
xywameg

Imię: Darek
Model: fokus III
Silnik: 1,6 125KM
Rocznik: 2012

Zamawiałem we wrześniu raczej druga połowa, nie pamiętam dokładnie-data produkcji 17 październik-odbiór 8 listopad
xywameg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-11-2013, 23:04   #17
HarryH

Model: FOKA 3
Silnik: 1.6

No niestety tak bywa - ja miałem mieć auto w miesiąc, a czekałem prawie 3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
HarryH jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-12-2013, 21:58   #18
aerostar
ford::advanced

Imię: Krzysztof
Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM

Podłączę się pod ten temat...

Mam problem. Pod koniec sierpnia zamówiłem FF3 Edition. Miał być najpóźniej do połowy listopada. W międzyczasie dowiedziałem się, że będzie opóźniony i że ma zostać wyprodukowany w pierwszym tygodniu grudnia. Teraz okazało się, że zostanie wyprodukowany w styczniu i będzie do odebrania dopiero na przełomie stycznia i lutego, czyli będzie to już rok produkcji 2014.
Podobno przyczyną tego opóźnienia jest duża liczba zamówień i bardzo wielu klientów czeka na swoje auta. Czy ktoś z Was też długo czekał albo nadal czeka na zamówiony samochód (szczególnie FF Edition)?

Pozdrawiam,
aerostar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-12-2013, 22:32   #19
princeas

Model: Focus MK3
Silnik: 1.0 Ecoboost 125KM

witaj w klubie, mam dokładnie taką samą sytuację. z tym, że zamówienie składałem końcem września. Cóż, trzeba czekać i się cieszyć, że będzie rocznik 2014 po cenie 2013. Mam tylko nadzieję, że te opóźnienia nie są spowodowane jakąś awarią w fabryce, brakiem materiałów, itp i że z tego tytułu jak i zarówno z pośpiechu w 2014 nie będzie wysypu bubli...
princeas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2013, 11:01   #20
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Panowie jeśli zmieni sie wam rok modelowy, to sprawdźcie dokładnie zgodność wyposażenia z zamówieniem. Były już akcje na przełomie 1011/12 jak Focusy zamawiali ludzie z przeświadczeniem, że będzie np. lusterko fotochromatyczne, a nie było, bo Ford je usunął ze specyfikacji danej wersji.
U was tak dokładnie jest, jak zamawialiście był MY'13 (do października), a odbierzecie już MY'14 (od listopada 2013).
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania