![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#651 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 04-08-2011
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#652 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andrzej
Model: Focus MK2 lift 1.6tdci HB, Mk3 lift HB
Silnik: 1.6tdci/2.0tdci
Rocznik: 2008/2015
|
nie którzy mają takie problemy, a niektórzy inne
mnie i podejrzewam że jeszcze parę innych osób to denerwuje |
|
|
|
|
|
#653 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Seba
Model: Focus II
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2006
|
Yes pliz wystartuj :-D
Mogę być za królika ;-) |
|
|
|
|
|
#654 |
|
ford::average
![]() Imię: Ernest
Model: VW GOLF
Silnik: 1.6 TDI (105KM)
Rocznik: 2011
|
Moge ci oddac zegary do testowprzed fl
|
|
|
|
|
|
#655 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-03-2012
Model: FOCUS MKII FL
Silnik: 1,8 TDCI byHEKO 140KM/349NM
Rocznik: 2010
|
Koledzy tak na szybko : gdzie wyłączyć automatyczne włączanie grzania tylnej szyby i lusterek po uruchomieniu silnika gdy mamy niską temperaturę ?
Mam podłączoną nagrzewnicę PTC i chcę zostawić dla niej więcej prądu Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
|
|
#656 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andrzej
Model: Focus MK2 lift 1.6tdci HB, Mk3 lift HB
Silnik: 1.6tdci/2.0tdci
Rocznik: 2008/2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#657 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: C-Max
Silnik: 1.6 TDCI
|
Mam problem. Podczas nieudanej aktualizacji zegarów auto zmieniło się w warzywko wogóle nic nie reaguje na przekręcanie stacyjki zgasły zegary, klima i nie można uruchomić silnika. Co może pomóc w tak beznadziejnej sytuacji. A i oczywiście łączenia z interfejsem też nie ma. Proszę o Pomoc !!
Bump: Był problem bo po którymś razie jakby zablokowało mi gniazdo diagnosyczne bo na interfejsie ni świeciła żadna dioda więc wogóle nie mogłem się połączyć, odłączyłem klemy i czekałem do teraz. Na interfejsie już się świecą diody więc biorę kompa i idę prubować choć się obawiam bo poprzednim razem podczas postępu aktualizacji cały czas mi wywalało różne błędy za każdym razem w innym miejscy paska postępu. Bump: I niestety nic z tego. Łączy się ze wszystkimi innymi modółami a z zegarami nie chce cały czas wyskakuje mi teraz błąd "no date". Czy naprawde niema innego sposobu aby je ożywić ? .Jak się nie połącze to nic nie zrobie nawet nr VIN nie chce zczytać z HEC. |
|
|
|
|
|
#658 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
jaką masz ustawioną prędkość? jaki delay? Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
||
|
|
|
|
|
#659 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: C-Max
Silnik: 1.6 TDCI
|
Ale co zrobić teraz kiedy to już zegary niechcą mi się połączyc ? Tylko ASO ? Możliwe że trzeba je wymienić ?
Bump: A kabel mam taki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Bump: A jaka powinna być prędkość i delay ? Przepraszam za banalne pytania ale dopiero zaczynam przygode z Fordem bo do tej pory miałem Golfa a tam to jest prostsze. Ostatnio edytowane przez nalest ; 16-11-2013 o 18:26 Powód: Uaktualnienie, wyjaśnienie |
|
|
|
|
|
#660 | |
|
![]() Imię: Rafał
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.8 115KM TDCi
Rocznik: 11.2008
|
Cytat:
Czy jest to normalne, że po włączeniu systemu DDS w FF2FL wyskakuje komunikat o wyłączonym systemie ABS? Na pewno w czasie konfiguracji pomrugała żółta lampka ABS i jeżeli dobrze pamiętam na wyświetlaczu pojawił się komunikat o wyłączeniu ABS. W zakładce BCM wypisane takie dane: Part number: 8M51-2C405-AA Software version number: ESP (09.05.2007) Last 3 Odometer Counts At Deflation Detection Warning
Last 3 Odometer Counts Ar Deflation Detection Reset
Dodatkowe doświadczenie którym mogę się podzielić po zaprogramowaniu wszystkiego zrobiłem sobie 5km przejażdżki z obniżonym do połowy ciśnieniem w przednim lewym kole i niestety nic nie wyskoczyło. (co chyba potwierdza właśnie pierwsza lista) Czy może w procedurach modułu BCM trzeba uruchomić funkcję "Deflation Detection System Learned Threshold Reset? Czy może coś jeszcze z GroupBoxu opisanego IVD/ESP Sensors Calibration? Tak swoją drogą co oznaczają dokładnie wszystkie funkcje w tej zakładce procedur BCM? Może ktoś opisać po kolei do czego służą (i nie chodzi mi tu o przetłumaczenie na polski tylko wyjaśnienie działania i skutków jakie następują po wykorzystaniu ich)? I w jakich samochodach są użyteczne? |
|
|
|
|