Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-12-2013, 15:10   #21
kordyl
ford::professional

Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Odpadła zaślepka spryskiwaczy-xenon

Cytat:
Napisał grodek75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jeszcze wymiana.
Wymiana jest banalna więc sam sobie poradzisz, trzeba tylko zdemontować reflektor.
Jak Ci słabo świecą, to trzeba by pomyśleć o regeneracji odbłyśników, ew wymiana na inne. Kolega Nokitel z forum zajmuje się wyminą soczewek.

Stary 01-12-2013, 16:54   #22
siebek
ford::advanced

Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał grodek75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety kolego, ale te elementy są sprzedawane w całości.
Jakakolwiek usterka spryskiwacza tak naprawdę skutkuje koniecznością wymiany całego lub jakimś rękodziełem jeżeli jest możliwe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ano dokładnie. Mnie urwała się zaślepka razem z tym dzyndzlem do którego jest zamocowana i w ASO stwierdzili, że trzeba cały element wymienić za ok. 500zł. Wziąłem śrubkę, wkręciłem zamiast tego dzyndzla i trzyma jak nowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Ogólnie ksenony w MK4 to jakaś pomyłka jest.
Na początku byłem zadowolony, ale teraz widzę że wcale nie świecą lepiej niż zwykłe, a koszty eksploatacji dużo większe.
Właśnie lewy zaczął mi świecić na różowo i się wyłączać, wczoraj kupiłem dwie nowe żarówki Osram - 460zł poszło...
A jeszcze wymiana.
Według mnie te 400zł raz na 150.000km to wcale nie jest tragedia. Ile razy częściej trzeba wymieniać zwykłe żarówki?
I wymiana jest bardzo łatwa, jest sporo tutoriali w sieci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
siebek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-12-2013, 18:51   #23
grodek75
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4 GoldX/Nissan Micra K11
Silnik: 2,3l Duratec HE 161KM Automat AWF21/1.4 16V 82KM Automat CVT
Rocznik: 2008/2001

Cytat:
Napisał siebek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ano dokładnie. Mnie urwała się zaślepka razem z tym dzyndzlem do którego jest zamocowana i w ASO stwierdzili, że trzeba cały element wymienić za ok. 500zł. Wziąłem śrubkę, wkręciłem zamiast tego dzyndzla i trzyma jak nowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Według mnie te 400zł raz na 150.000km to wcale nie jest tragedia. Ile razy częściej trzeba wymieniać zwykłe żarówki?
I wymiana jest bardzo łatwa, jest sporo tutoriali w sieci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie akurat po 99 000km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście, że nie jest to jakaś tragedia finansowa.
Tak naprawdę mnie wpienia co innego - te ksenony nie są dużo lepsze od zwykłych H7.
Kiedyś jeździłem Volvo V40 i tam to były ksenony, a nie te świeczki jak w Mondeo...
Stary 18-05-2025, 00:10   #24
Krzysiek07
ford::amateur

Imię: Krzysiek
Model: Mondeo MkIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2013
Domyślnie Wymiana końcówki spryskiwacza reflektora

Witam, dołączam się do tematu. Ktoś ukradł z mojego Mondeo klapkę końcówki spryskiwacza reflektora. wyłamując też mocowanie na końcówce spryskiwacza. Udało mi się kupić klapkę i samą nową końcówkę, ale teraz nie wiem jak zamocowana jest stara. Nie chcę połamać "sztycy" na której się wysuwa. Ktoś wymieniał?
Wbrew temu co jest napisane wcześniej, znalazłem na Aliexpress samą końcówkę, link:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez Krzysiek07 ; 18-05-2025 o 16:25
Krzysiek07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-09-2025, 19:04   #25
lewari1
ford::amateur

Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 125
Rocznik: 2008
Domyślnie Co to jest plus stukanie i chyba tam jest przyczyna ale mogę się mylić

Oto zdjęcia tego czegoś i czy podnosząc to coś do góry czy nie zwalnia się gdzieś blokadyna czymś co automatycznie będzie skutkowało stukaniem. Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam .

Bump:

Bump:
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG20250916192339.jpg (80.7 KB, 12 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG20250916194157.jpg (88.9 KB, 9 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG20250916194200.jpg (95.9 KB, 8 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Screenshot_2025-09-16-20-09-09-40_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg (65.5 KB, 4 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez lewari1 ; 16-09-2025 o 19:11 Powód: Dodanie zdjęcia
lewari1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania