![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#171 | |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
Ja też, zresztą ruskie forum tutaj linkowane mówi o takiej masie.
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 1,8 TDci
|
Ponownie chcialem zapytac-czy ktos moze aktywowac PTC w malopolsce? Moze w Krakowie ? Wszystko zamontowane z Wasza pomoca ale niestety jeszcze nie dziala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(przeslane przez tablet -brak polskich znakow Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Ostatnio edytowane przez ratownik27 ; 17-12-2013 o 12:08 |
|
|
|
|
|
#174 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-11-2008
Model: MONDEO
Silnik: 2,0 + LPG
Rocznik: 2008
|
Panowie pytanka mam tzn:
jakoś nie widziałem aby ktoś pisał mianowicie: 1. jak przykręcić bezpiecznik drugą śrubką. -> jedna jest, także wystarczy tylko nakrętka 2. jak prowadzicie kable? |
|
|
|
|
|
#175 |
|
|
Ehhh. Szpilkę masz w komorze bezpieczników więc wystarczy nakrętka. Z drugiej strony bezpiecznika srubka + nakrętka i kabel zakończony oczkiem.
Kabel pod akumulatorem i po ścianie grodziowej w peszlu do gumy ktora przechodzi do wnętrza za schowkiem. Do tego najlepiej wymontować schowek. Warto się pobawic. |
|
|
|
|
|
#176 |
|
ford::professional
![]() Imię: Darek
Model: KUGA MK2 ST Line
Silnik: 2.0Tdci-200Km/450N
Rocznik: 2017
|
Panowie a do poliftowego ktoś zakładał nagrzewnice Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
|
Ok. Dzięki Tomcioo za odp.
wiem, że jest tam jedna szpilka do przykręcenia bezpiecznika. chodziło mi o to, czy drugą śrubkę zamontuję bez podnoszenia/odkręcania całej skrzynki. i chciałem się tylko upewnić co do poprowadzenia przewodu. aha. i gdzie podłączacie przewód minusowy. i tak się zastanawiam, ale chyba lepiej będzie jak plus z minusem polecą w osobnych peszlach?!! |
|
|
|
|
|
#178 |
|
|
Masę (minus) jak na ruskim fortum (link powyżej) podpina się do grubej blachy którą trzeba zdemontować przy dostępie do PTC. Nie warto ciągnąć masy do akumulatora choć w oryginale jest do akumulatora.
Przewód z bezpiecznikiem skręcić trzeba przed przykręceniem do szpilki w gnieździe. |
|
|
|
|
|
#179 |
|
|
Dzięki Tomciooo jeszcze raz.
Już zakumałem. Myślałem, że ta dodatkowa śrubka jest też skręcana z obudową plastikową. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No, ale lepiej się upewnić, niż potem coś spaprać. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#180 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-05-2010
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
Ktoś z większym doświadczeniem w tej nagrzewnicy mógłby mi pomóc to rozgryźć?
Chciałem dołożyć nagrzewnicę, ale chyba nie mam wiązki prądowej? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest ktoś w Szczecinie albo Gorzowie co byłby w stanie to założyć? (oczywiście nie za darmo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Bo jak nie ma instalacji zasilającej, to sygnałowej pewnie też nie ma... |
|
|
|