Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-12-2013, 20:47   #1051
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

pisze z tableta, wiec kopiowanie cytatow mam utrudnione. Napisales, ze sterowanie (i tu wszyscy wiemy ze chodzi o VC) po polsku nie jest - ok, niestety nic nie napisales o komunikacji - bo to ze NX gadac po polsku moze, ale rozumiec nie musi to tez wiemy. Niepodwazalnie napisales ze napisy sa spolonizowane, napisales ze VC nie jest spolonizowany, nie napisales nic o tym w jakim jezyku wyglasza komunikaty. Proste i trywialne pytanie, prawda ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdrofka

kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-12-2013, 20:56   #1052
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

No więc uwaga - koledzy od Boscha-Blaupunkta stanęli jednak na wysokości zadania: komunikaty navi mówione są po polsku.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozostało już im do zrobienia tylko VC po polsku. Oby i to im się udało...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mapa wyświetlana jest zdecydowanie lepiej - tak więc koledzy z B-B wzięli się nareszcie do pracy i nasza navi zaczyna wyglądac podobnie do wszystkiego tego , co uchodzi za "normalne"...

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał kr.bi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Proste i trywialne pytanie, prawda ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega nie wszystko czyta co jest napisane, to ja nie piszę czego nie wiem. A jak się dowiem to piszę.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 16-12-2013 o 21:15
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-12-2013, 21:21   #1053
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

Strach pomyśleć co będzie na mapie 2014 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Może nowy soft do navi NX DVD będzie razem z mapą 2014 - no co? pomarzyć można.

Ostatnio edytowane przez artur1970 ; 16-12-2013 o 21:24
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-12-2013, 21:24   #1054
kr.bi

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega nie wszystko czyta co jest napisane, to ja nie piszę czego nie wiem. A jak się dowiem to piszę.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zonk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kolega wszystko czyta (a przynajmniej się stara) co jest napisane, a jak coś jest niedopowiedziane to pyta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., - dzięki temu też Kolega (Tedi_k) sprawdził Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i już, tytułem podsumowania, wszyscy wiemy że:
  • komunikaty wygłaszane przez NX-a są po polsku,
  • VC NIE jest po polsku,
  • opis i menu w navi jest po polsku

Bump:
Cytat:
Napisał artur1970 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Strach pomyśleć co będzie na mapie 2014 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może nowy soft do navi NX DVD będzie razem z mapą 2014 - no co? pomarzyć można.
nowa mapa 2014 nie będzie działać na SP 5.3 i niższych ...
... no co ? pomarzyć można
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kr.bi ; 16-12-2013 o 21:29
Stary 16-12-2013, 21:28   #1055
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Cytat:
Napisał kr.bi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nowa mapa 2014 nie będzie działać na SP 5.3 i niższych ...
No ,ale przecież nowszego od SP 5,3 do NX DVD nie ma...

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-12-2013, 21:31   #1056
kr.bi

no co ? pomarzyć można Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez jvc ; 16-12-2013 o 21:34 Powód: zbędne cytowanie
Stary 16-12-2013, 21:59   #1057
Wawrzonkowski
ford::beginner

Imię: Jarek
Model: FORD Mondeo Titanium X
Silnik: 2.0 TDCI 140KM PowerShift
Rocznik: 12-2010

Witam ponowie
Na wstępie dziękuję tedi_k za tak szybkie testowanie softu. To jest to !!! Czekałem za tym troszę czasu. Teraz aż się prosi by można było aktualizować te mapy ze strony www Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i dodawać POI he he , choć nie dawno marzyliśmy o języku polskim. Ale do rzeczy. Wgrałem dnl z niebieskiego iso ,bo dnl z czarnego nie chciał iść i skończyło się odłączaniem klemy. Nie muszę mówić ile potu przy tym poleciało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. moja stara mapa miała numer BS7T19H449
CAA a nowa z TomTom 2013 nie miała numeru. Wspomnę ,iż od dnia produkcji do dzisiaj w radiu był oryginalny soft. Załączam fotki z wersjami softu przed aktualizacją i po aktualizacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam. Miłej i bezpiecznej podróży z NOWĄ NAVI
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg WP_20131216_024.jpg (65.0 KB, 423 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg tomtom_2013_nx_mca - Kopia.jpg (41.4 KB, 392 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg WP_20130922_003.jpg (96.7 KB, 462 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg WP_20131216_014.jpg (94.9 KB, 476 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg WP_20131216_020.jpg (96.5 KB, 441 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Wawrzonkowski ; 16-12-2013 o 23:42
Wawrzonkowski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-12-2013, 22:17   #1058
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

A może odkopiemy nasz pomysł i zapytamy centrale Forda o polskie menu teraz mamy dodatkowe argumenty - da się

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez artur1970 ; 17-12-2013 o 11:27
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-12-2013, 22:18   #1059
APJ007
ford::average

Imię: Piotr
Model: S-MAX 2, Kuga I 4x4
Silnik: 2.0 TDCI / 2.0 TDCI
Rocznik: 2016 / 2012
Domyślnie

Cytat:
Napisał Wawrzonkowski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wgrałem dnl z niebieskiego iso ,bo dhl z czarnego nie chciał iść i skończyło się odłączaniem klemy
Kolego, czym się objawiał problem z DHL?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
APJ007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-12-2013, 22:38   #1060
Wawrzonkowski
ford::beginner

Imię: Jarek
Model: FORD Mondeo Titanium X
Silnik: 2.0 TDCI 140KM PowerShift
Rocznik: 12-2010

Cytat:
Napisał APJ007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego, czym się objawiał problem z DHL?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Po włożeniu karty SD do radia i próbie wgrania pojawiały się komunikaty:
1. nie ta wersja softu - lecz udało się uruchomić aktualizację na niby ,bo pasek postępu stał z 3 min i nic, więc wyłączyłem radio. Ooooooooooczywiście radio nie chciało się uruchomić , wiec klema off i po 6 sek. podłączyłem ponownie radio , PIN i ponowna próba.

2. Gdy spróbowałem ponownie uruchomić upgrad z "czarnego" DNL zgłosił restart radia i kicha ponownie klema i znowu pin

Po wgraniu na kartę SD DNL "niebieskiego" proces aktualizacji przebiegł w 15 min.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Wawrzonkowski ; 16-12-2013 o 23:43
Wawrzonkowski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio

Zasady postowania