![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1461 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
Cytat:
Wystarczy obrócić tą białą zawleczkę (fotka z [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przy okazji masz jak rozbiera się samą wtyczkę
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
||
|
|
|
|
|
#1462 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.2 TDCI 175KM
Rocznik: 2008
|
Własnie widziałem, że było ale wybaczcie. Dużo informacji a Mondka mam dopiero od tygodnia i teraz dopiero wszystko sobie systematyzuję. Już sobie poradziłem z wyjęciem wtyczki i modułu. Faktycznie nic trudnego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozumiem, że kabelek czyli drugi kanał do stereo trzeba dołożyć pomiędzy radio a moduł ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. masakra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Widziałem, że ktoś używał do tego też skrętki UTP. No dobra to w takim razie będę się przymierzał do podjęcia działań. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Mam zamiar kupić ten moduł tylko po lekkim targowaniu. Trochę drogo, ale jest ten kabelek i jest angielska wersja. Czy bez przeciągania kabla moduł powinien zostać wykryty przez radio tylko nie grać ? Chciałem go po prostu sprawdzić przed zakupem. ----------------- OK przepraszam już widzę. Na szczęście przeróbka nie jest aż tak inwazyjna. Trzeba przerobić połączenie pomiędzy radiem a AUX. Tak czy inaczej chciałbym zapytać czy jest jak sprawdzić przed zakupem działanie modułu. Pozdrawiam, Tjw Ostatnio edytowane przez tjw ; 02-01-2014 o 13:12 Powód: doczytałem |
|
|
|
|
|
#1463 |
|
![]() Imię: Radim
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Koledzy,
Nie mogę rozwiązać mój problem z mikrofonem. Opisałem go w wątku ... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Oto lista moich komponentów - Radio i nawi NX, Model: 8M5T-18K931-KB - Nokia BT/VC: 7S7T-19G488-BE, Type: RX-2C - Jumper: BB (Nie wiem na co to jest) Radio zostało zastąpione przez poprzedniego właściciela i od tej chvile mikrofon nie działa, wszystko inne działa OK. Mam informacje od Majaka (dziękuję) ... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], ale nie wiem od czego zacząć. Całkowicie mnie brakuje schemat połączeń Radio, BT/VC, Jumper i Mikrofon. Będzie ktoś chętny mi pomóc? |
|
|
|
|
|
#1464 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Jumper masz 22 pinowy,czy mniejszy ?
Ewentualnie podaj cały numer jumpera. Ostatnio edytowane przez mm32 ; 02-01-2014 o 23:04 |
|
|
|
|
|
#1465 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1466 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Sprawdzałeś jakie masz błędy forscanem lub elmconfigiem ?
Pokażą co dzieje się z mikrofonem,czy obwód jest otwarty,czy też zwarty do masy ,albo do zasilania. |
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1468 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Radio jest jakieś kombinowane bo po numerze wychodzi,że jest ono z C-maxa,a tam jest inny przecież panel przedni-nie da rady go zainstalować w mondeo.
Bump: W/g mnie musisz zamienić piny na wtyczce dochodzącej do radia NX. Tutaj zostało to opisane: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nie sugeruj się numerami pinów pajaczka bo tam jest opisany pajaczek 22 pinowy,a ty masz 8 pinowy. Informacja dla Ciebie zamień miejscami niebieski(10) i czarny(6) w białej wtyczce dochodzącej do twojego radia NX. Ostatnio edytowane przez mm32 ; 02-01-2014 o 23:47 |
|
|
|
|
|
#1469 | |
|
|
Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tu jest jego numer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pytania - Kabelki do białej wtyczki idą z Jumpera ? - Biala wtyczka jest połączona do NXa, tak zrozumnialem. - Jakie znaczenie majo te kable ? Dziękuję bardzo Ostatnio edytowane przez rmkk ; 03-01-2014 o 00:22 |
|
|
|
|
|
|
#1470 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Radio prawdopodobnie,tak na 99% zostało złożone z 2,do starego przedniego panela,został dołączony nowy tył,a ten tył właśnie po numerach jest z C-maxa.Biała wtyczka idzie do Nx'a.Te kable to nic innego jak tylko masy,lecz nie są one zwarte ze sobą i nie mogą być zwarte.Kabelki z jumpera powinny iść do białej wtyczki-można je pomierzyć miernikiem dla pewności.
Z którego roku jest to radio?(jaka jest data produkcji?-znajdziesz ją na górnej pokrywce). |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|