![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Kuga
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2010
|
Witam,
Panowie, czy ktoś z Was wymieniał to radio na jakieś typu 2DIN? Czy coś możecie napisać na temat konieczności dokupienia ramki? Potrzebna jest? Jak wygląda sprawa ze spasowaniem wysokości z deska rozdzielcza - nie wystaje nic? Czy polecacie może jakiś produkt? Zależy mi na równowadze między ceną a jakością czy możliwościami. Dzięki za ewentualny odzew, Przemek |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Jeszcze w 2008r. montowałem w Kudze Kenwooda 2din. Oczywiście, że jest potrzebna ramka dodatkowa - fabryczny otwór ma tak na oko 2,2din... Ramka dodatkowa musi być zintegrowana z odpowiednią półkieszenią, w której będzie się trzymało radio.
Aby działało sterowanie z kierownicy potrzebna będzie przejściówka. Gdybyś zdecydował się na jakiegoś Pioneera, to mam odpowiednią przejściówkę okazyjnie na zbyciu. Ostatnio montowałem żonie do Hondy Jazz zakupionego na Allegro Pioneera Avic F940BT - wymontowanego z Mondeo (stąd mam ramkę i konwerter sterowania do Forda). Na prawdę bardzo przyzwoite urządzenie - navi fabryczna, ale z niezła mapą i komunikatami po polsku, bardzo fajny gadżet w postaci AppRadio - specjalne aplikacje na iPhona można (po podłączeniu odpowiednim kablem) obsługiwać na ekranie navi. Ma obsługę DVD i dodatkowe wejście AV (można podłączyć np. naziemną telewizję - ja podłączyłem wyjście z rejestratora jazdy). Jeśli sensownie kupisz na Allegro, to takiego Avica można trafić za mniej więcej 1.500zł. Moim zdaniem sensowny sprzęt. W razie czego służę dodatkowymi konsultacjami. Tu na przykład komplet ze wszystkimi kablami (szczególnie ważny kabel USB, bo wołają za niego 200zł...) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - brak chyba tylko maskownicy (tej "mini ramki" dodatkowej).
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 13-01-2014 o 21:19 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Kuga
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2010
|
Witam,
Dzięki za odzew. Myślałem o tym urządzeniu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Zastanawiam się tylko czy dokupienie ramki nie będzie stwarzało problemu przy zdaje się nietypowym sprzęcie. Firma raczej mało znana (przynajmniej dla mnie) i nie wiem jak będzie wyglądało spasowanie. Część chyba będzie wystawać i nie wiem jak to w fordzie będzie wyglądać. Czy ktoś z Szanownych forumowiczów ma coś podobnego - że panel radia wystaje poza ramke? Pozdrawiam, Przemek |
|
|
|