Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-06-2013, 10:11   #241
KamilN85
ford::amateur

Imię: Kamil
Model: MK2 FL
Silnik: 1.8 TDCI 115KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Podświetlenie na nogi

Wczoraj założyłem zwykłe W5W. Efekt super Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Od razu sprzedałem informacje wszystkim znajomym z Focusami żeby sprawdzili czy też mają możliwość uzupełnienia auta o mały bajer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Autor ma browar!

KamilN85 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-07-2013, 09:46   #242
Dlugi1
ford::average

Model: Focus II FL
Silnik: 1.6 90KM
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał Mooomin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja też zamykam auto w garażu żeby mi się nie świeciło za długo. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I też zamówiłem już diody. O takie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ale jeszcze nie przyszły, więc za dużo o nich powiedzieć nie mogę. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I jak? Przyszły? Dobrze/wystarczająco świecą?
Dlugi1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-07-2013, 10:01   #243
Mooomin

Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 Ti-VCT

Przyszły.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Świecą zdecydowanie słabiej niż żarówki. W dzień, patrząc z góry, w zasadzie nie widać światła, co może nie jest złe bo w dzień to ono niepotrzebne. Wieczorem jeszcze nie miałem okazji się przejechać, ale myślę, że będzie ok. W garażu już są wyraźnie widoczne. Jakbym miał kupować jeszcze raz to może bym się pokusił o mocniejsze. Te moje mają 18 lumenów, a u tego samego sprzedawcy można kupić takie które mają 30 i więcej, może warto wziąć takie mocniejsze. Aha, świecą dużo bardziej punktowo niż żarówki. Przy okazji, te żarówki muszą strasznie dużo prądu ciągnąć i go jednocześnie marnować - były takie gorące po kilkudziesięciu sekundach świecenia, że miałem kłopot żeby je wyciągnąć.
Mooomin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-07-2013, 10:07   #244
Grinch
ford::advanced

Model: Focus MK2 / FOCUS MK4 Titanium
Silnik: 1.6 100KM Pb95 / EcoBoost 1.0 125KM
Rocznik: 2005 / 2019

Jak działa wygaszanie? Jest widoczne czy nie?
Grinch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-07-2013, 10:13   #245
Mooomin

Tak, wygaszanie działa normalnie, nie ma problemu.

Edit: Przyjrzałem się temu oświetleniu w garażu - jest wystarczające, przynajmniej dla mnie. Jakby było za mocne to też kiepski efekt.

Ostatnio edytowane przez Mooomin ; 05-07-2013 o 14:29
Stary 14-01-2014, 13:48   #246
arielzet

Domyślnie

Hehe Wszystko działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wystarczyły tylko żarówki W5W. Teraz tylko zmienic z zarnikowych na LED.
Pozdro

==============
Wysłane z iPhone'a
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2014, 15:01   #247
artuoi

Imię: Artur
Model: Focus Mk2FL Silver X
Silnik: 1.6tdci
Rocznik: 2010

Witam szanowne grono. Dziś sprawdziłem u siebie, okazało się że gniazda są. Zostały wypełnione power ledami i świeci jak marzenie. Słowa wielkiego uznania za rozpracowanie tematu.
PS. Aby nie było tak kolorowo: standardowo we wszystkich kombiakach jakie miałem doświetlałem bagażnik ledami (świetny efekt wizualny i niesamowicie praktyczne rozwiązanie) tu moje zdziwienie, brak lampki oświetlającej bagażnik. Szukam na forum ale nie znalazłem nic na ten temat. Wychodziły wersje osobowe kombi bez lampek oświetlajacych bagażnik? Nie będę ukrywał że wygodniej się do takiej lampki podpiąć niż ciągnąć instalację od bezpieczników.
artuoi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2014, 18:11   #248
iras76

Model: FF2FL
Silnik: 1,6B

Rocznik i wersja ta sama, lampka w podsufitce jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
iras76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2014, 21:53   #249
artuoi

Imię: Artur
Model: Focus Mk2FL Silver X
Silnik: 1.6tdci

W podsufitce jest owszem i pociagnac sie da, mam firmowego z tego samego roku w wersji amber i tam jest w bagazniku swiatlo... W prywatnym ciemno jak... Spokoju mi to nie daje dlaczego w golasie jest a w bogatszej wersji nie.
artuoi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2014, 21:56   #250
Mooomin

Ja mam kombi w wersji Gold X i światło też tylko w podsufitce.
Odpowiedz

Zasady postowania