![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#141 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przem
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2013
|
Cytat:
nie wiem dlaczego wszyscy koncentrują się na Hertz. Ja będę wymieniał na fabryczne Sony, a myślałem o wstawieniu DLS R6A? Pytanie tylko czy to radyjko pociągnie te głośniki? pzdr PM |
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotrek
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Witam.
W trakcie mrozów zaczął trzeszczeć mi głośnik w prawych drzwiach. Może jest to spowodowane niskimi temperaturami lub obluzowaniem się elementu wygłuszającego drzwi a może już głośnik dogorywa. Mam pytanie do kolegów, czy nie posiadacie zdjęcia z przodu i z tyłu oryginalnego głośnika montowanego w mk4 ? Nawet nie wiem czy jest on okrągły czy owalny i jaki jest rozstaw otworów mocujących. Chciałem się trochę przygotować przed ewentualną wymianą, popatrzeć na Allegro.
|
|
|
#143 |
|
![]() Imię: Piotrek
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCi
|
Witam.
Oglądałem ten wątek ale według mnie troszkę się rozlazł i przerodził się w niepotrzebne dyskusje.
|
|
|
#144 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Cytat:
1) Zgodnie z regulaminem forum, dopisujemy się do istniejącego wątku, a nie zakładamy kolejny 2) W linku który podał kolega masz odpowiedź na swoje pytanie = są zdjęcia głośników 3) Zmartwię Cię - musisz sam rozkręcić swoje drzwi i sprawdzić jaki masz model głośników => były rózne modele => ja spotkałem 6M2T-18808-AC, a na allegro są głośniki z innymi oznaczeniami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam pankrakus
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 03-02-2014 o 17:33 |
|
|
|
|
|
|
#145 | |
|
![]() Zarejestrowany: 28-03-2012
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Mam pytanko, zaczęły mi charczeć obydwa głośniki z lewej strony, drzwi kierowcy i tylne. Jest to możliwe ze tak naraz obydwa padają, czy tez może w radiu coś się podpala. Mondek z 2009r, radio Sony 6000. Jak można sprawdzić, czy to wina głośnika,czy tez radia. Dziękuje za Info. |
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-03-2009
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2,0 TDCI
|
najlatwiej - albo zmienic glosnik/glosniki na inne, albo radio
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
![]() Imię: Bart
Model: MK4
Silnik: 1800
Rocznik: 2010
|
Witam Speców,
Zakupilem niedawno Mondka ktory ma ok 60 tys przebiegu wiec zakladam, ze glosniki nie mialy kiedy sie zepsuc. Jednak mam taki problem, ze woofer LP charczy z radiem 6000CD. W tym krotkim czasie wymienilem radio na Soniaka i charczy jeszcze bardziej ... OK trzeba wymienic. Zamowilem go, przesylka dzis doszla, a moj "wadliwy" glosnik zaczal poprawnie dzialac ,,, ????? Glowny objaw byl odczuwalny w glosnosci 7-9 przy komentatorach radiowych badz w przypadku CD przy mocnym basie Czy ktos mi moze powiedziec o co chodzi ?? Pozdrawiam i dziekuje za pomoc |
|
|
|
|
|
#148 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: mondeo mk4
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2009
|
Ja w swoim mondku wymieniłem wszyskie głośniki na taki zestawGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
musiałem przerobić gniazda głośników wysokotonowych z przodu i z tyłu ale efekt murowany !! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) |
|
|
|
|
|
#149 |
|
FCP member
![]() Imię: Leszek
Model: FORD MONDEO
Silnik: 1,6 ECOBOOST
Rocznik: 2011
|
Planuję wymienić w swoim Fordzie Mondeo fabryczne głośniki tj. tweeter i niskotonowy na taki zestaw JBL GTO 609C. Proszę o opinie na temat tych głośników, ewentualnie propozycje innych.
Ostatnio edytowane przez leszek.tpp ; 27-06-2014 o 20:06 |
|
|
|
|
|
#150 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: mondeo mk3 i mk4
Silnik: 2.0-130KM i 2,0-140KM TDCI
Rocznik: 2004 i 2009
|
Dzisiaj zebrałem siły, aby rozebrać boczek prawych przednich drzwi-powód?-charczący głośnik niskotonowy(takie przynajmniej miałem wrażenie). Po zdjęciu boczku, okazało się , że część pianki głuszącej w okolicy linki otwarcia zamka była poodklejana. Po obklejeniu praktycznie wszystkich krawędzi przylegania(taśmą dwustronną do wykładzin) i ponownym zmontowaniu poszycia drzwi, problem charczenia zniknął-zobaczymy na jak długo-może to właśnie jest problemem w większości mondków MK4 ?-pozdrawiam.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|