Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-02-2014, 15:54   #151
herflik
ford::advanced

Imię: Tadeusz
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 Tddi 115 KM - 150 KM HEKO !!
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Jaki zestaw hamulców?

hehe dobre Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale ja szukam tanich i dobrych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 06-02-2014, 16:20   #152
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał herflik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale ja szukam tanich i dobrych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od ponad roku używam takich w moim 130KM TDCi:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Moim zdaniem stosunek ceny do jakość rewelacyjny, chyba że się ścigasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 06-02-2014, 16:34   #153
herflik

115 KM i ściaganie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cena mi odpowiada,chociaż wczoraj miałem ostre hamowanie z ... do 120 auto drżało a dzisiaj na przeglądzie stwierdzili, żezbliża się pora na wymianę tarcz, hamowałeś ostro na tym komplecie ?
Stary 06-02-2014, 16:41   #154
radek9103

Imię: radek
Model: KUGA
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2011

Ja nadal zostaję przy droższych i jakiś trochę na bajerze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 06-02-2014, 16:57   #155
ethernal

Cytat:
Napisał herflik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hamowałeś ostro na tym komplecie ?
Żeby tylko raz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dużo jeżdżę w trasie głównie na południe od PL (CZ, SK, A, H, RO, HR, SLO, BiH, SRB, MK) więc siłą rzeczy sytuacji stresowych się nie uniknie. Oczywiście nie miałem sytuacji że w ciągu b. krótkiego czasu musiałem gwałtownie hamować kilka razy pod rząd, ale wtedy kiedy trzeba było to się nie zawiodłem. Wcześniej miałem Mikoda GT (nacinane i nawiercane) i one na początku w miarę dobrze hamowały, a potem dość szybko popękały i pokrzywiły się.
Obecne RH są cały czas proste.
Stary 06-02-2014, 17:00   #156
pawpor

Model: Alfa 159 SW
Silnik: 2.4 JTDm
Rocznik: 2006

Cytat:
115 KM i ściaganie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cena mi odpowiada,chociaż wczoraj miałem ostre hamowanie z ... do 120 auto drżało a dzisiaj na przeglądzie stwierdzili, żezbliża się pora na wymianę tarcz, hamowałeś ostro na tym komplecie ?
Zakładaj Zimmermanna - wychodzą w podobnej cenie do Chińskiego RH (niestety miałem styczność z tymi tarczami..). A to, że jest to marka TRW to jeszcze gorzej - TRW już szału nie robi..
Osobiście mam taki komplet w prywatnym MKIII i jest idealnie - nie piszczą, nie pylą, dobrze hamują a w dodatku tarcze nie korodują

tarcze przód - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
klocki przód - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
pawpor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2014, 18:06   #157
herflik

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żeby tylko raz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dużo jeżdżę w trasie głównie na południe od PL (CZ, SK, A, H, RO, HR, SLO, BiH, SRB, MK) więc siłą rzeczy sytuacji stresowych się nie uniknie. Oczywiście nie miałem sytuacji że w ciągu b. krótkiego czasu musiałem gwałtownie hamować kilka razy pod rząd, ale wtedy kiedy trzeba było to się nie zawiodłem. Wcześniej miałem Mikoda GT (nacinane i nawiercane) i one na początku w miarę dobrze hamowały, a potem dość szybko popękały i pokrzywiły się.
Obecne RH są cały czas proste.
za tym kompletem przemawia, że są "od Forda" no i cena i Twoja reklama bo dużo jeździsz więc jesteś dobrym testerem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mikoda nie ma dobrych opini

Cytat:
Napisał pawpor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zakładaj Zimmermanna - wychodzą w podobnej cenie do Chińskiego RH (niestety miałem styczność z tymi tarczami..). A to, że jest to marka TRW to jeszcze gorzej - TRW już szału nie robi..
Osobiście mam taki komplet w prywatnym MKIII i jest idealnie - nie piszczą, nie pylą, dobrze hamują a w dodatku tarcze nie korodują

tarcze przód - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
klocki przód - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Zimmerman nie myślałem o nich, ale jeśli chodzi o TRW to jest dużo pozytywnych opini

nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem ...
Stary 06-02-2014, 21:35   #158
ethernal

Cytat:
Napisał pawpor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wychodzą w podobnej cenie do Chińskiego RH A to, że jest to marka TRW to jeszcze gorzej - TRW już szału nie robi..
Ja zakupiłem tarcze wyprodukowane w ZK a klocki w ES, a wywodzi się chyba z ES. Być może produkuje jakieś części w Chinach, ale to o niczym nie świadczy, bardziej się liczy technologia produkcji i użyte materiały niż miejsce produkcji. Jak ktoś chce może sobie poczytać:

Wracając do Zimmermanów to czytałem na tym forum krytyczne uwagi o nich, kilku forumowiczom zaczęły dość szybko bić, gdyż się pogięły.
Stary 07-02-2014, 09:13   #159
pawpor

Model: Alfa 159 SW
Silnik: 2.4 JTDm
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wracając do Zimmermanów to czytałem na tym forum krytyczne uwagi o nich, kilku forumowiczom zaczęły dość szybko bić, gdyż się pogięły.
A to dziwne, My sprzedaliśmy kilkadziesiąt kompletów i wszyscy bardzo zadowoleni. Może ktoś podróby kupił albo źle zamontował (mieliśmy raz klienta od MKIII który przyszedł do nas bo wymienił już 5 kpl tarcz i okazało się, że ma krzywe piasty...)
pawpor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2014, 09:38   #160
ethernal

Być może. Nie wnikałem w to. Nie znam firmy Zimmerman do końca, ale wydaje mi się, że to jednak trochę niższa półka niż EBC albo nawet ATE.
Btw, od jakiegoś czasu słyszę negatywne opinię nt. tarcz Brembo. Podobno łatwo i szybko się krzywią.

Tagi
hamulce , klocki , tarcze hamulcowe

Zasady postowania