![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-02-2014
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 163ps
Rocznik: 2013
|
![]()
Witam
Mam pytanie odnośnie przylutowania przewodów antenowych do szyby bocznej a mianowicie szyba był wymieniana i mam dwa wolne kabelki czarny i brązowy oraz ślady na szybie/luty dzie powinny być przylutowane. Ktoś sie orientuje który kolor gdzie powinien być i jak to zrobić czy lutować czy kleić? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-02-2014
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 163ps
Rocznik: 2013
|
![]()
Szyba została naprawiona a właściwie to antena. Przewód brązowy idzie do nitek antenowych/lut po prawej stronie a przewód czarny do luta z lewej strony coś jakby masa. Udało się przylutować dużą lutownicą nie transformatorowa po wcześniejszym nagrzaniu szyby suszarką do włosów z drugiej strony szyby w miejscu lutowania. Ja nagrzałem szybę tak ok.formatu kartki A5. Luty na szybie nasmarowane pasta do lutowania a przewody wcześniej zaprawione cyna i ważne żeby nie dotykać szyby podczas samego lutowania. Z nagrzewaniem szyby tez nie ma co przesadzać. Temat można uznać za zamknięty.
|
![]() |
![]() |