![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wojtek
Model: mk 1
Silnik: 1.6, 16V
Rocznik: 2000
|
Witam.
Jeżdżę Focusem Mk1, 1.6, 16v, benzyna, 2000 rocznik Problem polega na tym, że w chwili odpalania silnika czasem słychać charakterystyczny wystrzał, właściwie trzask (łupnięcie?). Rzecz dzieje się najczęściej po nocy (jesień lub zima).Za dnia, kiedy jeżdżę, rzadko. Ponadto obok tego, co opisałem, jest jeszcze coś. Mianowicie w czasie odpalania silnika (najczęściej po nocy) silnik nieco dłużej "kręci", ale zawsze odpala. W momencie tego "kręcenia" czasem następuje dziwne zacięcie, chwilowe zatrzymanie rozruchu, i przygaśnięcie oświetlenia zegarów, ale też odpala. Pół roku temu wymieniłem rozrząd, świece, w listopadzie 2013 przewody. Kiedy mechanicy wymieniali mi przewody, podobno oglądali rozrusznik i czyścili połączenia masowe. Twierdzili, że rozrusznik wygląda na sprawny. Dodam, że w materii mechaniki pojazdowej jestem całkowitym laikiem, dlatego proszę Kolegów o wyrozumiałość, jeśli coś opisałem nieprecyzyjnie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł ? Pozdrawiam, Wojtek Ostatnio edytowane przez Foka_Driver ; 19-02-2014 o 22:59 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 1,8
Rocznik: 1999
|
Moge sie mylic lecz kiedys jak woda dostala mi sie do przepustnicy to mialem takie strzaly ze z nadkoli i z tlumika caly syf sie posypal. Nie chcial odpalic po dwoch dniach jak wysechl bylo ok. Tylko byl w gazie.
|
|
|
|