![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: robert
Model: fiesta
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2007
|
witam wszystkich
chcialbym zaznaczyc ze to jest moj pierwszy wpis na forum,wrazie jakichs niescislosci prosze o korekte mam pytanie odnosnie forda fiesty 1.6 benzyna rok 2007 automat problem zaczal sie po kupnie auta otoz prozaiczny temat, niechce zapalic na tzw strzal po drugiej probie pali na tyk auto ma przejechane okolo 24 tys km 14 tys mil mieszkam w angli i autko jest z kierownica po prawej stronie po kupnie pojechalem zrobic servis gdyz podejrzewalem ze problem lezy w swiecach badz kablach podczas serwisu wymienilem: -pasek rozrzadu (od nowosci nie wymieniany a ze auto 7 letnie uznalem ze bede mial chwile spokoju pozniej) -swiece i przewody -wszystkie plyny oraz filtry podczas diagnostyki komp stwierdzono blad misst fire na pierwszym cylindrze ktory zostal skasowany ,a ja myslac ze to swieca badz przewod nie przejmowalem sie tym wiecej po serwisie problem niestety nie zniknal autko jak juz zapali za drugim razem dziala elegancko zadnych bledow....... oboty nie faluja poprostu nic...... parametry pracy silnka w porzadku..... a teraz wymienie czesci ktore dodatkowo wymienilem sam: -zaworek evap w baku robi sie spore podcisnienie wiec myslalem ze dziala non stop i wysysa za duzo oparow przez co paliwo moze sie cofac i musze podpompowac na rozruszniku zeby dobilo paliwo do ukladu nadmieniam ze pompa pracuje i slychac ja przy kazdym zalaczeniu kluczyka -zeby zniwelowac to podcisnienie jezdzilem chwile z otwartym korkiem wlewowym ale nic to nie dalo.... -zostalo sprawdzone cisnienie na listwie i znow zonk bo jest elegancko ostatnio zmienilem czujnik polozenia walu korbowego ktory jak mi powiedziano moze nie dzialac jak nalezy i wylapie sygnal dopiero po chwili i dlatego zajmuje mu dluzej zeby zapalic i dalej lipppppaaaaaa po kolejnym sprawdzaniu na kompie misst fire 3 cylindraGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. myslalem ze to nawet immobilizer bo ostatnio zapali na sekunde i zgasnie za drugim razem zapali po chwili okolo8 sekund krecenia albo na strzal co zauwazylem jeszcze to to ze auto tak jakby troszke oslablo tzn 1 dzien rwie do przodu jak rakieta a pozniej dzien go troszke muli ale tylko delikatnie mam 2 kluczyki jeden z pilotem drugi bez i na obydwu to samo moje dalsze pomysly to pompa ,regulator cisnienia paliwa ,cewka ale przy pompie powinno wariowac cisnienie na listwie,przy cewce powinno byc szatkowanie i na regulatorze cisnienia tez by wariowala albo sonda albo obroty i mulilo by go bardzo........... pomocy bo mi sie pomysly koncza i pieniadze za wszystkie podpowiedzi serdecznie dziekuje robert Ostatnio edytowane przez robert zubikowski ; 13-03-2014 o 17:09 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Jak zapala i jeżdzi, to olać to. Nówki z niego nie zrobisz, chyba że po to go kupiłeś. No czasami się trafi tak, kiedyś samo wyjdzie, albo się naprawi, albo całkiem stanie.
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 14-03-2006
Model: MK 3.5 MK5
Silnik: 1,1i 1.8TDDI
Rocznik: 1995 2002
|
przekręć kluczyk do zapalenia kontrolek wyłącz i zapalaj powinno zadziałać
|
|
|
#4 |
|
|
No nowka to to nie jest tylko poprostu takie male rzeczy mnie wkurzaja
Zwlaszcza jak go świechtam i dziad nie chce zapalic co do kluczyka przerabialem temat nawet 4 razy dopompowywalem paliwa w ten sposób i dalej lipa..... zostaly mi tylko 3 pomysly: Cewka-ale czy cewka daje taki oznaki pompa paliwa nie trzyma cisnienia po doladowaniu poprzez przekrecenie kluczyka zawór zwrotny paliwa przycina sie i puszcza cisnienie do zwrotu wiem ze drąże ale lubie jak mi wszystko gra taki juz jestem a niechce wymieniac wszystkiego bo jak znam moje szczescie to i tak nie pomoże a kasa sie juz prawie skonczyla i zona marudzi........a to nie zarty |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
pedał gazu elektroniczny lub imobilajzer
|
|
|
#6 |
|
|
A moglbys mi wytłumaczyć o co chodzi z tym elektronicznym pedalem gazu.....
a immobilizer sam podejrzewam ale sprawdzilem obydwa kluczyki i jest ok zadnych bledow nie pokazuje oprocz misst fire najpierw na pierwszym później na trzecim cylindrze Zadna kontrolka na desce nie mryga ani nie swieci pozatym za kazdym nastepnym razem odpala na strzal no chyba ze postój jest wiekszy jak 25 min nie orientujesz sie jak dlugo komputer pamieta kod kluczyka bo jesli to immobilizer to myslalem ze komputer czyta za kazdym razem po wlozeniu kluczyka do stacyjki |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
pedał elektroniczny to taki który steruje przepustnicą elektrycznie a zwykły jest na linke i myślę ,że taki jest u ciebie
stasiek49 nie udzielam porad na PW Ostatnio edytowane przez stasiek49 ; 14-03-2014 o 12:27 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Wlasnie sie dokształcilem z tym pedalem i mam etektroniczny
a co sadzisz o immobilizerze czy mozna go usunac czy jest powiazany z kompem i tylko naprawa wchodzi w rachube gdzies wyczytalem ze bledu na nim nie pokaże jak auto juz zapali ale po pierwszej probie nie odpalenia powinno wylapac co myslisz???? Bump: Acha dzisiaj mgla Wligotna pogoda zapalil na strzal odwiozlem dzieciaki do szkoly i 15 minut pozniej zapalil na pół sekundy i zgasl a pozniej musialem go krecic z 10 sekund zanim zapalil Zaczął pracowac przez okolo 2 sekundy nierowno jakby na 3 gary pozniej juz ok tzn obroty ok na luzie ale znowu leciutko stracił na mocy i znowu zonk chyba go porąbie na żyletki |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Temat do zamkniecia
usterka naprawiona |
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-10-2009
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1,4 TDCI
Rocznik: 2008
|
robert zubikowski Ale jesteś oszczędny , co to była za usterka ?
|
|
|
|