Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-03-2014, 23:13   #21
Atlis
ford::professional

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Pierwszy przegląd ASO co i jak ?

To twój problem. :-)

Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-03-2014, 08:32   #22
korek007

Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000

Cytat:
Napisał piotrekone12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
HALO !!!!
Kolega kumek111 prosił tylko o info nt pierwszego przeglądu w ASO, a już się robi dyskusja dotycząca wyższości serwisowania w ASO lub odwrotnie...

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak jest praktycznie z każdym tematem, a przynajmniej ze znaczną ich większością.
korek007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-03-2014, 13:26   #23
Pitek S.
ford::advanced

Model: Golf mk 7,5
Silnik: 1,4 TSI 150 KM
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał nori76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W mojej hostorii nie spotkałem się, aby ktoś chciał mi "dopłacić" za komplet pieczątek w książce gwarancyjnej.
mnie zawsze udawało się osiągnąć zakładaną cenę przy odsprzedaży między innymi dzięki temu, że auto było serwisowane w ASOGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pitek S. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-03-2014, 08:57   #24
nori76

Model: Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 1.0 Ecoboost Hybrid 125 KM
Rocznik: 2022

Ja zawsze osiągałem życzoną cenę, ale nigdy argumentem nie były pieczątki w książce, a stan techniczny samochodu. Dlatego zdziwiłem się, że można sprzedawać pieczątki.

Bump:
Cytat:
Napisał Atlis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To twój problem. :-)
Nie wiem czy mój problem czy innych, ale mnie osobiście przy zakupie używki mało przekonywałyby pieczątki w książce (które można załatwić). Bardziej zwracałbym uwagę na stan techniczny.
nori76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-03-2014, 09:21   #25
zombie6

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

Kupujących moje samochody pieczątki przekonywały - ostatni nawet w ASO sprawdzał w ich kompie czy rzeczywiście robiłem tam przeglądy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-03-2014, 13:11   #26
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Właśnie, pieczątki do książki można kupić, ale wpisów w serwisie i faktur potwierdzających już nie. I tu bardziej chodziło o pieczątki w przenośni, a nie dosłownie.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-03-2014, 13:33   #27
nori76

Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ostatni nawet w ASO sprawdzał w ich kompie
Tiaaa , zwłaszcza że ASO są bardzo chętne do udzielania informacji o samochodzie potencjalnemu klientowi nim stanie się jego właścicielem.
Dla Ciebie to i tak jedyna opcja, po analizie ostatnich postów przecież na sprzedaż samochodu wadliwego już od nowości. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale wpisów w serwisie i faktur potwierdzających już nie
Ostatecznie jak Tobie i innym sprzedają się lepiej auta z serwisem w ASO to już problem potencjalnego Klienta, który wierzy w magię ASO zamiast faktów. Każdy orze jak może wiadomo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez nori76 ; 14-03-2014 o 13:45
Stary 14-03-2014, 13:38   #28
zombie6

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM

Cytat:
Napisał nori76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tiaaa, zwłaszcza że ASO są bardzo chętne do udzielania informacji o samochodzie potencjalnemu klientowi.
Nie było najmniejszego problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Bump:
Ostatecznie jak Tobie i innym sprzedają się lepiej auta z serwisem w ASO to już problem potencjalnego Klienta, który wierzy w magię ASO.
Tu chodzi głównie o prawdziwość przebiegu i udokumentowanie tego, że w ogóle robiono regularnie przeglądy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-03-2014, 13:59   #29
nori76

Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie było najmniejszego problemu
Skoro masz takie miłe ASO to tylko pogratulować, a z drugiej strony patrząc skoro płacisz za te przeglądy ASO w nadziei na lepszą cenę przy sprzedaży to sam się postarasz aby pokazać klientowi swoją historię.
Cytat:
prawdziwość przebiegu i udokumentowanie tego, że w ogóle robiono regularnie przeglądy
Bez łaski ASO można to dokumentować dbając o to samemu i zbierając kwity.
Tak czy owak nie spotkałem się aby ktoś pytał mnie o przeglądy w aso skoro potrafiłem przedstawić historię na podstawie faktur zakupu części zamiennych, odnotowywanych terminów wymiany materiałów eksploatacyjnych i osiągałem zawsze założoną cenę sprzedaży. Mieszamy chyba niepotrzebnie fakt zakupu samochodu od pierwszego właściciela z zakupem u handlarza.
Stary 14-03-2014, 14:11   #30
pepe1
ford::beginner

Model: Focus III Titanium
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM

Z moim poprzednim nowym samochodem zakupionym u dealera jeździłem przez pierwsze kilka lat do ASO. Usługi i części były dosyć drogie. Jakość usług też czasami fatalna. Znalazłem porządny niezależny warsztat. Jakość wykonania przeglądów i napraw znacznie lepsza niż w ASO. Części zamienne montowali takie jakie chciałem (oryginały, tanie lub droższe zamienniki).
Zawsze mogłem obserwować co robią. Faktury dostawałem, także przy sprzedaży samochodu mogłem udokumentować wszystkie wymiany i przeglądy. Moim zdaniem najważniejsze jest znaleźć dobry warsztat i można porównać ceny i jakość usług z ASO
pepe1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania