![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-11-2010
Model: Mondeo IV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
Witam
Jak w Temacie. Wymieniałem akum w nowo nabytym mondku. Po wymianie wpisałem kod do radia i niby wszystko ok ale... Pendrive, z którego wcześniej słuchałem muzyki przestał być widoczny dla radia a nawet ta malutka dioda na nim podpinając go ponownie nie zaświeciła (inny też nie działa) Przyznam się że w czasie wymiany akuma pendrive był włożony. I teraz nie wiem czy jeszcze raz wypiąć akumulator, czy tylko bezpiecznik z radia bo tyle co wyczytałem na forum to nie ma innej możliwości skasowania ustawień radia. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
1) W kwestii formalnej => AUX to po prostu złącze mini jack Skoro piszesz, że miałeś wpiętego pendriva => nie mówimy o złączu AUX tylko o złączu USB (a to zasadnicza różnica) 2) Zacznij od rzeczy najprostszej - sprawdź czy pendrive jest czytany przez komputer 3) Czy przełącznik kierunkowskazów masz z przyciskiem VOICE => masz fordowski zestaw Bluetooth + Voice Control + USB Poszukaj informacji w wątku o BT [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Na początek, sprawdź w menu radia czy masz możliwość włączenia funkcji bluetooth => może padł moduł BT odpowiedzialny także za USB pozdrawiam Arturek
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Ford S-max
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2009
|
Ja też mam problem z AUX i USB w żadnym z tych gniazd nie czy nx dvd nie czyta mi mp3, nie mam też bluetooth a wiem że mam instalację, ale w menu nigdzie nie mam wyszykiwania telefonu przez bluetooth. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in