![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Aleksandra
Model: Focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2011
|
![]()
Hej,
jak w temacie, mam do wymiany wgniecone nadkole. W Lipskim podali koszt 2500 zł z malowaniem/cieniowaniem drzwi żeby zniwelować różnicę koloru... Generalli szkodę wyceniło na niecałe 500, ponieważ i tak wykorzustuję AC to będę wymieniała nadkole ale po co cieniować drzwi? Lakiernik powinien tam dobrać lakier do nowego nadkola aby nie było różnic... czy ktoś może polecić mi odpowiedni serwis forda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
![]() Cytat:
Lakierowanie na ostro rzadko wychodzi. Po to się właśnie cieniuje aby zniwelować optycznie różnicę kolorów.
![]() |
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Imię: Aleksandra
Model: Focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2011
|
![]()
W oplu nie ma z tym problemu, lakiernik pobiera próbkę i szykuje odcień lakieru Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. szczególnie, że to metalik więc łatwiej jest z dobieraniem.
dla mnie chcą podnieść koszt robocizny i niech sobie podnoszą ale nie idą na skróty. Niby nic, ale przy sprzedaży nawet mimo pełnej dokumentacji i tak będą tacy co będą kręcili nosem, że może to było coś więcej niż wgniecone nadkole Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wiadomo, jeśli wyjścia nie ma to nie mam na to wpływu, ale może się uda? Ostatnio edytowane przez Ardnaskela ; 11-04-2014 o 05:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
![]()
może...
Twoje auto i Ty decydujesz co ma być lakierowane. Co do metalika to wcale nie jest łatwiej...