![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#391 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
We wtyczce wiązki pinów na pewno nie ma. Trzeba kupić od kogoś, kto wcześniej kupił GEM z odciętymi od wiązek wtyczkami. Ma je parę osób - mam i ja. W razie czego proszę o info na PW.
|
|
|
|
|
#392 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-12-2010
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2007
|
Piny w samym gnieździe GEM-a są, ale kurde jeszcze się dokładnie upewnię.
Jezus maria, całą wtyczkę ciąć i lutować te wszystkie przewody do nowej wtyczki dla dwóch kabli? Masakra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#393 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Pisałem, że trzeba wziąć piny a nie wtyczkę...
|
|
|
|
|
#394 |
|
|
Aaaa...ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ufff.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. Czy ktoś miałby może na sprzedaż wtyczkę lub piny z wtyczki tej pod kierownicą i przy gemie? Interesuje mnie komplet, a priorytet ma wtyczka pod kierą. Dziękuję z góry. PS. Ok. Czy ktoś może wie, jaki numer katalogowy posiada ta wtyczka? Będę wdzięczny za info. Ostatnio edytowane przez Biggi ; 22-04-2014 o 14:34 |
|
|
|
|
|
#395 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK IV Vignale
Silnik: 1.5L Dragon
Rocznik: 2019
|
Witam serdecznie po cięzkim światecznym okresie. W końcu ( a to dlatego , że stałem sie posiadaczem interfejsu opartym o chip STN1110) i u mnie zaczął działać tempomat ( oczywiscie w oparciu o przerobiony pilot do kierownic trójramiennych). Suma sumarum przebrnąłem kilka leveli w rankingu obytych z programem ELMconfig i interfejsami dedykowanymi naszym fordom więc moge śmiało powiedzieć że chyba jestem pierwszym w okręgu warmińsko-mazurskim ( być może i pomorskim) który może pomóc potrzebujacym w konfiguracji (jak i aktywacji- tempomat) naszych fordów ( oczywiscie w miare mozliwości i czasu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
|
|
|
|
|
|
#396 |
|
|
dudijack: chętnie w razie czego skorzystam z twej rady, jak i bardziej doświadczonych kolegów jak już dojdzie do mnie moj ELM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. Mam do Was jeszcze pytanie. Czy w przypadku gdy nie mam kabli do tempomatu od GEM-a do wtyczki, to również będę musiał wymienić taśme zwijaka? Czy tam już raczej jest połączenie? Ostatnio edytowane przez Biggi ; 22-04-2014 o 16:08 |
|
|
|
|
|
#397 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-07-2007
Model: Mondeo
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2015
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
#398 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-04-2011
Model: FF2FL
Silnik: 1,6B
Rocznik: 2010
|
Zgadza się tylko nie jest to bezinwazyjne i trzeba kierownicę wycinać.
|
|
|
|
#399 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-03-2011
Model: FOCUS II
Silnik: 1,6
Rocznik: 2004
|
Biggi mam Focusa II praktycznie z początku jego produkcji bo z grudnia 2004 i udało się aktywować tempomat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. GEM 4M5T-14A073-BC nie było przewodów z GEM piny 10 i 18 do kierownicy. Poprowadziłem je sam. Do złącza w GEM wykorzystałem piny z gniazda RS232(popularny port COM) - może druciarstwo ale trzyma całkiem mocno. Poluje teraz na ładną, nie "wymęczoną" kierownicę czteroramienną w "normalnej" cenie. Na tę chwilę na drugim końcu przewodu mam przylutowane 5 szt microswitchy z rezystorami zgodnie ze schematem.
Więc jak w moim GEM-ie ... BC działa to w Twoim ....BJ też powinno (no chyba że inżynierowie Forda coś pokombinowaliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). |
|
|
|
|
|
#400 |
|
|
Dzięki piratus za podpowiedź. Też właśnie myślałem o wtyczce z COM-a żeby wyjąć piny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zbliża się majówka, może pokombinuję, na razie jeszcze czekam na ELM-a ale pewnie nie przyjdzie tak szybko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|