![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-10-2011
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2001
|
korek007: piwo dla Ciebie. Zapewne masz rację i to samo mi przyszło wczoraj do głowy, kiedy okazało się że na starych kablach problem również występuje niestety. Tylko dużo rzadziej i nie jest tak drastyczny. Obroty również skaczą, ale nie tak wyraźnie. Być może nowe kable powodują, że silnik pracuje lepiej, ma większą moc, coś w tym kierunku i stąd problem się nasila. Temat myślę można zamknąć, a ja przenoszę się do działu "Wymiana sprzęgła w Focusie" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam, wesołych świąt!
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzesiek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 16V 101KM
Rocznik: 2010
|
Trochę po czasie ale dodam i ja swoje... Po zakupie focusa, był mułowaty ale problemów z obrotami nie było. Jako że zawsze dłubię sam przy wozie (chyba jak większość), powymieniałem sporo rzeczy - oprócz kabli i świec (chwilowy wąż w kieszeni). Praktycznie zero zmian w prowadzeniu wozu. Sprzęgło nie ślizgało się ale mocy też brakowało. Potem wymieniłem kable i świece na oryginalne, ale też wielkiej różnicy nie było - za wyjątkiem tego, że zaczęło się ślizgać sprzęgło i szybciej szła wskazówka szybkościomierza niż prędkościomierza.
Wniosek - silnik zrobił się odrobinę mocniejszy po wymianie kabli WN i to wystarczylo aby zaczęło się ślizgać sprzęgło. Przy wymianie tarcza sprzęgła była w opłakanym stanie - leciało po nitach. Wysprzęglik tez masakra. Za całość LUK zapłaciłem coś koło 700zł. Co śmieszniejsze na starym zestawie był napis Motocraft i też logo LUK'a. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| obroty silnika , przewody zapłonowe |
|
|