![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy MK3
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2006
|
witam
chciałbym wimienić standardowe radio na jakies z navi, dvd itd - ale koniecznie z ekranem 7" i mam pytania: -posiadam radio Ford 6000cd - czy jest to dalej rozmiar 1,8 din a nie całe 2 din? - mam tempomat adaptacyjny z tego co wiem steruje sie nim z radia (u mnie jest taka opcja) -jak sie zachowa przy nowym radiu? pozdrawiam i może ktoś to już przerabiał?
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Galaxy mk3, Focus mk1
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM, 2.0 SPI
Rocznik: 2007,2003
|
Cześć,
o ile się nie mylę, rozmiar radia to pełne 2 din. Natomiast największy problem to dopasowanie. Są różne wersje - ja wymieniłem na owalne i musiałem kupić nową ramkę dookoła radia. Dodatkowo do stacji nawigacyjnych - nie wiem czy każda, ale przynajmniej moja wymagała nowego koszyka, w której siedzi cała jednostka - poprzednia była mocowana "zapadkami" a nie wkrętami. Moja stacja (fotki wrzuciłem w dziale o kamerze) jest zrobiona na wzór fabrycznej. Jeśli chciałbyś mieć orginalną navi nx, która jest zintegrowana z panelem do wentylacji - to pewnie są jeszcze inne mocowania. Przy zakupie upewnij się czy jest dedykowana do samochodu, albo przynajmniej jest w standardowym rozmiarze i ma jakąś ramke dopasowująca. Sprawdz takze rodzaj mocowania. Co do tempomatu adaptacyjnego to pewnie mówisz o funkcji indeksowania prędkości pojazdu do poziomu głośności radia - bo tempomat adaptacyjny - aktywny to była opcja po lifcie 2010 i to nie ma nic do radia. A ta funkcja głośności to jest raczej w radiu więc od niego już zależy czy to wspiera czy nie.
|