![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#131 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jacek
Model: S-max
Silnik: 2.0L Duratorq-TDCi
Rocznik: 2010
|
Witam
Zestaw zkupiony i zamontowany, niestety nie mogę się nim cieszyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przed montażem czujników wymieniłem licznik na Converse+ (dawcą był Mondeo MK4). Wydaje mi się iż zrobiłem wszystko poprawnie. Uruchomiłem ELMconfig i postępowałem jak jak napisałem wyżej w poście #122 Po zapisaniu nowej konfiguracji CCD w BCM ponownie ją odczytałem i moje zmiany są zachowane. Niestety na liczniku jest bez zmian, z prawej strony nie mam wskazań ciśnienia. Wersja softu w moim liczniku to 1007. Co mam zrobić aby mieć wskazania?? Dodam jeszcze że tempomat dołożyłem i aktywowałem przed zmianą licznika i wciąż działa.
|
|
|
#132 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Do odczytu ciśnienia na convers+ wchodziłeś w ustawienia następnie pomiar ciśnienia ?
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tego się nie spodziewałem.
Myślałem, że pokaże się dodatkowa ikona poniżej komputera i ustawień. Wszystko już ok i ładny samochodzik o prawej stronie jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wielkie dzięki kolego mm32
|
|
|
#134 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Jak dla mnie ciśnienie powinno pokazywać się na samochodziku tym co jest z lewej strony i wtedy byłoby cały czas widoczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
|
Oczywiście że po lewej było by lepiej ale cóż jest jak jest
|
|
|
#136 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] kolega mayak wspominal o tym, ze nie kazdy BCM potrafi obsluzyc TPMS, dlatego aby miec pewnosc sprawdz oznaczenie swojego komputera. pozdrofka |
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Kolega napisał ,że wszystko już działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#139 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
|
Cytat:
no ale czasmi jak pisze z tableta to jakos nie odswieza mi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrofka |
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
![]() Imię: Wojtek
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 12.2011
|
Ja po zmianie kapci na letnie (S-Maxa mam od połowy kwietnia) zauważyłem dziwną prawidłowość. Wszystkie koła na manometrach miały bez obciążenia 2,5 bara, a po założeniu Convers+ (soft 1304) pokazuje mi aż 2,9 na wszystkich. W poprzednich moich samochodach (ok. 1,35 tony) po założeniu ciśnienie "skakało" na manometrze o max. 0,1 bara. Czy masa samochodu aż tyle podbija ciśnienie w kołach, czy czujniki trzeba/można jakoś skalibrować, czy też należy trochę uiścić powietrza? Dopiero zaczynam czytać to forum (mój pierwszy post), więc może taki wątek już był - za odpowiedź lub przekierowanie dziękuję.
Pozdrawiam: MC |
|
|
|