![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#31 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-08-2013
Model: Focus MK2 FL
Silnik: TDCi 1.8
Rocznik: 2010
|
![]()
A powiedzcie mi jeszcze jak jest w autach które fabrycznie są wyposażone w taki przełącznik i czujniki zmierzchu/deszczu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Ale co jak jest?
Opisane zachowanie świateł jest "fabryczne".
![]() |
#33 |
|
![]()
Tak, chodzi mi o opis co działa w jakiej pozycji w światłach wyposażonych fabrycznie w taki przełącznik. Generalnie do tego chciałbym dążyć.
Bump: Swoja drogą dziwne ze mając przedziwmgielne czujniki zmierzchu/deszczu mam taki biedny przełącznik. Nawet regulacji podświetlenia deski rozdzielczej nie dali. Ciekawe czym się ford kierował |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Patrz wyżej. Opisane zachowanie jest fabryczne.
0 - nic nie świeci. pozycyjne - świecą pozycyjne, dają się właczyć p-mgielne mijania - świecą mijania, dają się włączyć długie, dają się włączyć p-mgielne AUTO - opisane wyżej, nie dają się właczyć p-mgielne
![]() |
#35 |
|
![]()
Dzięki za wskazówki musiałem aktywować czujnik ELMconfigiem i wyjąc bezpieczniki. Z ciekawostek przed wyjęciem bezpieczników auto po odpaleniu i wyjęciu kluczyków nie chciało zgaznąc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. można było je wyłączyć przełącznikiem od świateł. W każdym razie WIELKIE dzięki Panowie za wskazówki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
ford::average
![]() Imię: Ariel
Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 1.4 benzyna
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ============== Wysłane z iPhone'a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
ford::amateur
![]() Imię: Jan
Model: Ford Focus
Silnik: benzyna 2.0
Rocznik: 2007
|
![]()
Proszę o poradę. Chcę zlikwidować światła przeciwmgielne i na ich miejsce zainstalować światła dzienne wykorzystując instalację przeciwmgielnych. Czy istnieje możliwość wypięcia w przełączniku świateł przewodu od przeciwmgielnych i podłączenia go, w tym przełączniku, do zacisku gdzie "+" pojawia się po włączeniu stacyjki?
Czy jest możliwość zdobycia schematu połączeń przełącznika świateł do Focusa z 2007 r. bez opcji 'auto' ? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
![]()
jest -u mnie jest tak zrobione
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
ford::amateur
![]() Imię: Jan
Model: Ford Focus
Silnik: benzyna 2.0
Rocznik: 2007
|
![]()
Jeśli możesz to opisz jakie kabelki połączyłeś żeby uzyskać efekt o jakim wcześniej pisałem.
A przy okazji - jakie założyłeś światła dzienne? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
ford::average
![]() Imię: Ariel
Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 1.4 benzyna
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
Jak sie przyglądam nowemu przelacznikowi widzę takie "skrzydelka" w ksztalcie litery U z plastiku od góry i dołu. Pewnie trzeba je nacisnąć zeby sie ugiely i co wtedy dopiero można wyjąć? A może wystarczy tylko czymś podważyć i wtedy przelacznik sam wychodzi. Nie chce uszkodzić niepotrzebnie deski. Gdzieś widziałem na aukcji przelacznik leżał na instrukcji fordowskiej jak to podmienic ale niestety sprytnie zdjęcie przykrywal przelacznik ============== Wysłane z iPhone'a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|