![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-11-2012
Model: focus c-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2003
|
itam , zakupiłem wczoraj auto mondeo mk3 1.8 125km oznaczenie silnika chbb. Od poczatku troszeczkę grały zawory , auto miało siłe nie dymiło , był czyściutki jak łza olej.
Przy wymijaniu auta silnik zaczał strasznie glosno chodzic a ma tylko 145tyś przebiegu i auto używane było na prawdę z głową. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Zdjalem pokrywe zaworów i wałki są na swoim miejscu , łańcuch napięty , panewki stukają a tutaj wali coś okropnie , czasami przestaje na 2-3 sekundy. Silnik złom? swiece całe kompresja 1 - 16atm 2 17atm 3 - 17atm 4- 17atm |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
Nie odpalaj go wiecej, zdejmij kolektor, przyjrzuj sie czy klapki nie wciagnęlo.
Ewentualnie misa olejowa w dół. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1.8 125KM + LPG, Stag 4
Rocznik: 2002
|
Zdejmuj kolektor ssący i wyciągaj klapki przerabiałem to miesiąc temu.
|
|
|
#4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Po filmiku słychać że to raczej plastykowy dźwięk. Więc usunięcie klap powinno pomóc. Klapy maja luz jak byk. Autko sprowadzone czy PL?
CBR 1000RR + MICRON ![]() FORD - nigdy mnie nie zawiódł. Ostatnio edytowane przez enjoypoznan ; 06-05-2014 o 15:35 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
może ktoś jeszcze to potwierdzić? Dzień wcześniej lekko cykały zawory ( a może te klapki ) ale było ok , problem nastapil po przegonieniu auta podczas wymijania , tylko dziwne co mogloby sie stać z dolem silnika jak olej swieży , max stan , motor rozgrzany itp...
Komuś hałasowały tak klapki? z dnia na dzień? Dźwiek jest jakby klaskanie , jak jechałem z ta usterka jakies 2-3km to sprawa cichła przy lekkim dodawaniu gazu a przy puszczeniu pedału klaskały jeszcze bardziej. Jak pusciłem auto na luz by nie chodziło w nadmiernych obrotach to zgasło mi a mialem max 60km\h |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
klapki zdemontowane i jest to samo. Został tylko dól silnika i dwumas ale raczej silnik poszedł się kochać..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
Zwal kontrolnie jeszcze michę.
A ile oleju było w silniku??? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
maks i to całkiem świeżego
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
no wiec miska zdjeta , kilka opiłków się tam znalazło. Wszystko wydaje się ok poza korbowodem od strony łancucha , jest cały czarny . jakby przypalony czy coś w tym stylu. Dziś postaram się sprawdzić panewki na korbach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|