Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-05-2014, 18:17   #21
macko135
ford::average

Imię: maciek
Model: s-max
Silnik: 2.0 180 kucyków
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: S-Max/Galaxy prośba o ocenę czy warto

jedyne wyjście szukać coś krajowego ze sprawdzoną historią serwisową
mi się udało znaleźć krajowy serwisowany cały czas w ASO ,jeździł w firmie u jakiegoś dyrektora ,sprawdziłem przebieg i historię przed zakupem (rozmawiałem też z pracownikiem tej firmy i potwierdził wszystko co mówili w serwisie)
jak na razie jestem bardzo zadowolony wymieniłem tylko płyn hamulcowy i kupiłem opony letnie

macko135 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-05-2014, 21:50   #22
czeslaw555

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

Cytat:
Napisał macko135 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jedyne wyjście szukać coś krajowego ze sprawdzoną historią serwisową
a co to daje ? potwierdzisz przebieg , co było robione, ale znowu jak jest zrobione to chyba nie jest źle i czy ma to jakieś znaczenie... Krajowe częściej są po stłuczkach,malowane itd. gorzej wyposażone, używane na naszych drogach mogą być bardziej wybite, jakość paliwa też kiedyś da znać... Sprowadzone są często powypadkowe, oszukane na przebiegu , z nie opłaconym Vatem. Jadąc samemu zagranicę z odpowiednim budżetem mamy możliwość zakupu auta w lepszym wyposażeniu (takim jak te sprowadzone) , częściej są w lepszym stanie od krajowy (to już pisałem), jednak są droższe od krajowych i sprowadzonych. Każdy wybierze to co chce, nie każdy jednak pomyśli o kosztach dalszej eksploatacji które są zależne od stanu auta w jakim go kupimy
Stary 19-05-2014, 22:55   #23
macko135

Imię: maciek
Model: s-max
Silnik: 2.0 180 kucyków
Rocznik: 2018

zgadzam się z tobą czeslaw555 ale nie każdy ma możliwość jechać z zagranicę i sobie tam wybrać (np. problemy językowe ) a zlecić to komuś to też musisz mieć sprawdzonego gościa
jechać taki kawał drogi po auto musi to być pewnik a jak jesteś tego pewien widząc go tylko na zdjęciu, a tak jak pisałem o krajówkach jest to o tyle łatwiejsze rozwiązanie ,że na pewno się dogadasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiesz co było w aucie robione masz sprawdzony przebieg,
mówisz ,że na naszych drogach bardziej wybite , a jaką masz pewność ,że niemiec ,który jeździł autem które chcesz kupić nie katował samochodu na autostradzie jadąc ile fabryka dała ,że oszczędzał turbo, to że auto jeździ w 90 % po autostradach do końca o niczym nie świadczy
jedno jest pewne kupując używane auto jest to w wielu przypadkach wielka loteria co się kupi
także na koniec mojego słowotoku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. życzę wszystkim bezawaryjności
pzdr
macko135 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-05-2014, 08:24   #24
Pulse555
ford::beginner

Model: Galaxy MK3, MK4, MK4 lift hybryda, MK4 biturbo
Silnik: TDCi 2.0 140KM 150KM PS
Rocznik: 6.2010 11.2017

macko135 miales szczescie i tyle. Ja kupowalem juz kilka uzywek w Polsce, jechalem wiele zobaczyc i niestety moje zdanie jest takie, ze na zachodzie jest duzo wieksza szansa kupienia dobrego auta. Nie wolno tego mieszac z pojeciem ze tanszego, w normalnej cenie nie zadna okazja. Nie mowie tez ze masz calkowita gwarancje, ze bedzie idealnie. Poprostu prawdopodobienstwo jest o wiele, wiele wieksze.
Pulse555 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-05-2014, 08:52   #25
KrisW
ford::advanced

Model: S-max Titanium S
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014

W swojej karierze miałem ok 10 samochodów, 3 z nich były z zachodu. Były to najlepsze auta, nic się nie psuło. Tylko eksploatacyjne wymiany. Pozostałe samochody były z Polski. Zawsze coś było, a to trzeba było poprawiać po partaczach, albo inne kwiatki. Auta kupowane w normalnych cenach, nie żadne okazje. Np ostatnio byłem w olsztynie w komisie przysalonowym na Sikorskiego i to co tam stoi to nawet chyba w Gnieźnie mogłoby konkurować. Większość nieudolnie naprawiona, straszenie dojechane.
KrisW jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-05-2014, 10:46   #26
czeslaw555

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

I ja właśnie pisałem w odniesieniu do średniej statystycznej
Stary 20-05-2014, 11:00   #27
piotrzimoch
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: MKIII
Silnik: ST220
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał krzysiekwitula Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...) Np ostatnio byłem w olsztynie w komisie przysalonowym na Sikorskiego i to co tam stoi to nawet chyba w Gnieźnie mogłoby konkurować. Większość nieudolnie naprawiona, straszenie dojechane.
O co chodzi z tymi gnieźnieńskimi sprzedawcami?
piotrzimoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-05-2014, 11:02   #28
wojtekn
Moderator

Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000

Poczytaj dział korygowanych autek i będziesz wszystko wiedział. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS: Tam nie tylko Gniezno króluje. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wojtekn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-05-2014, 09:38   #29
pbobek
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: S-max/QQJ11
Silnik: 2.0 TDCi 185KM/400Nm by Heko /DIG-T
Rocznik: 2009/2016

Tylko wrzucę informacyjnie...
Chyba "jedyny" z takim przebiegiem...
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
pbobek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-05-2014, 00:04   #30
jaceks
ford::professional

Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014

w dziale z korygowanymi było chyba mondeo skręcone z 600 na 200 tyś. w środku przebieg był niezauważalny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jaceks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania